
Στα 44 του χρόνια, ο πολύπειρος Δημήτρης Τσιάμης εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ και θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα του σε τελικό της διοργάνωσης.
Ο Τσιάμης ήταν ο καλύτερος από τους τρεις Έλληνες που συμμετείχαν στον προκριματικό, μαζί με τους Ανδρέα Πανταζή και Νικόλα Ανδρικόπουλο, σε έναν αγώνα που διεξήχθη με σαφώς ηπιότερες συνθήκες σε σχέση με τον δυνατό αντίθετο άνεμο που είχε επηρεάσει τον τελικό του μήκους μία ημέρα νωρίτερα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έφτασε πλέον τις οκτώ συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκίνησε με άλμα στα 16.12μ (-0.1), παρότι άφησε περίπου 16 εκατοστά στη βαλβίδα. Η συγκεκριμένη επίδοση αποδείχθηκε αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση.
Στη δεύτερη προσπάθειά του έχασε την ισορροπία του, ενώ στην τρίτη προσγειώθηκε στα 15.96μ (+0.5). Παρέμεινε τελικά στη 10η θέση της συνολικής κατάταξης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου στο Alexander Stadium.
Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση και οκτώ χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Βερολίνο, ο Τσιάμης θα βρεθεί ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης.