Βαθμολογία

Εθνική Νέων: Γερμανία-Ελλάδα 1-0

Η Εθνική Νέων πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι στην -πάντα- δυνατή Γερμανία στην πόλη Ντρέιεχ του Όφενμπαχ και κρατούσε τη λευκή ισοπαλία μέχρι το 83ο λεπτό του δεύτερου αγώνα της για την Elite Round (1ος όμιλος), όταν δέχθηκε το γκολ από τον Ονιέκα, που έδωσε τελικά τη νίκη στη Νασιοναλμανσάφτ και σήμανε τον αποκλεισμό της Εθνικής από την τελική φάση του EURO U19.

Με πολλά τρεξίματα, δύναμη και αλληλοκάλυψη η Εθνική, τα πήγε πολύ καλά όσον αφορά στην αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του Μπελερή τους Γερμανούς.

Στο α΄ μέρος η Εθνική κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα της, πράγμα που δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να φανούν απειλητικοί, με εξαίρεση ένα σουτ του Φιλντς στο 11΄ μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο β΄ μέρος ανέβασε πιο ψηλά την άμυνά της, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να πιέσουν την ελληνική εστία. Αυτά όμως μέχρι το λεπτό του γκολ από τον Ονιέκα. Η Εθνική δεν είχε καθαρές ευκαιρίες στο ματς, ωστόσο μπορούσε να φύγει με το ισόπαλο αποτέλεσμα με βάση την καλή αμυντικά εμφάνιση που πραγματοποίησε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χέλστερν, Πεντρόσα, Σμέτγκενς, Ερλάιν, Λιτσίνα, Λούμ, Ένγκελς, Ονιέκα, Νινκ, Πόλερ, Φιλντς

ΕΛΛΑΔΑ: Μπελερής, Κοσίδης (79′ Τσιότας), Μπαταούλας, Καλοσκάμης, Ογιεμπάντε, Ντούνγκα, Κολοκοτρώνης (58′ Μύθου), Χαρουπάς, Ελευθεριάδης (74′ Σώκος), Παπανικολόπουλος (58′ Χαμίντα), Τσίγκας (74′ Μπώκος).

*Την Τρίτη 31/03 στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) η Εθνική αντιμετωπίζει στη Φραγκφούρτη την Σουηδία στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στην Elite Round. Το ματς δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο αμάδες, που έχουν από 1 βαθμό, ενώ Γερμανία και Αυστρία που παίζουν μεταξύ τους έχουν από 4 (στην τελική φάση περνάει ο πρώτος του ομίλου).