Βαθμολογία

Δερμιτζάκης: «Είμαι σίγουρος ότι θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις»

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό είπε τα εξής: «Παίξαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές με καλό προπονητικό επιτελείο που έχει στηθεί σωστά από την αρχή της χρονιάς και ξέραμε ότι είναι ένα παιχνίδι απαιτητικό, άσχετα αν δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εμείς θέλαμε πάρα πολύ να κλείσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις έτσι όπως αρμόζει στο όνομα της ομάδας μας. Με μία καλή εμφάνιση και νικηφόρο αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε, αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν καλή. Τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχαμε ένα α’ ημίχρονο πάρα πολύ καλό, θα έλεγα ότι κυριαρχήσαμε, είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, απλά δεν είχαμε καλό συντελεστή ευστοχίας. Πετύχαμε μόνο ένα γκολ και απεναντίας σ’ ένα επικίνδυνο σημείο που είχε ο αντίπαλος, που είναι οι μεταβάσεις, παρότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και τακτικά προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε, δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε ένα γκολ. Γι’ άλλο ένα παιχνίδι είχαμε την μπάλα εμείς, δηλαδή προήλθε από λάθος δικό μας.
Στο β’ ημίχρονο προσπαθήσαμε αλλά έπεσε ο ρυθμός. Μας δόθηκε η δυνατότητα να μπουν νέα παιδιά και πιέσαμε μέχρι το τέλος όπου είχαμε δύο ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς. Γενικά θέλω να πω ότι εάν κάποιος έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι ήταν η ομάδα μας.

Αυτό που προέχει είναι να κάνουμε την περισυλλογή μας, να ενώσουμε κομμάτια του παζλ, να δούμε τα θετικά, γιατί θεωρώ ότι η ομάδα είχε πάρα πολλά θετικά κομμάτια. Πιστεύω ότι είχε εξέλιξη και είχε γενικά μια καλή εικόνα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Φυσικά υπήρχαν και αρνητικά που έχουν να κάνουν με κενά διαστήματα και με φάσεις που θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποφασιστικοί, αλλά αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία που έχει μία ομάδα και με το καθαρό μυαλό, γιατί εάν σε πειράζουν χάνεται αυτό, αν σε ενοχλούν υπάρχει πρόβλημα. Όλα αυτά τα κομμάτια θα αναλυθούν μέσα από μία έκθεση την οποία είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω στη διοίκηση και να δούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει μόνο η διοίκηση.  Υπάρχει όρεξη απ’ όλους, υπάρχει διάθεση. Έχω πει ότι η ομάδα αυτή είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Όλοι πρέπει να τη δούμε σαν ένα σωματείο ιδιαίτερο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν και μας αρμόζουν και σαν μέγεθος ομάδας και σαν προσωπικότητες που έχει ο καθένας μας. Εύχομαι οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι αυτές που πρέπει γιατί σίγουρα τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ κάνει μία προσπάθεια, κατακτάει μόνιμα τα τελευταία τρία χρόνια τη 2η θέση, αλλά αυτό που προέχει είναι να κάνεις το επόμενο βήμα και να βρεθείς στην κατηγορία που ανήκεις και αρμόζει σ’ αυτό το μέγεθος της ομάδας.

Την επόμενη εβδομάδα που θα ολοκληρωθούν οι προπονήσεις, στο πρόγραμμα είναι να δοθεί συνέντευξη Τύπου από μένα για να μπορέσουμε ίσως να αναλύσουμε περισσότερα πράγματα.
Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο που σε όλα τα παιχνίδια ήταν πάντα δίπλα μας, άλλοτε περισσότερος και άλλοτε λιγότερος, αλλά ήταν δίπλα μας. Αισθανόμασταν τη βοήθεια και τη στήριξη και σαν προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας αν μπορούσα να τους κάνω όλους έναν-έναν μία μεγάλη αγκαλιά θα το είχα κάνει».

-Σχετικά με το αν συνεχίσει λόγω του διετούς συμβολαίου που έχει ή αποχωρήσει από την ομάδα ο κ. Δερμιτζάκης είπε:

«Όταν ήρθα δεν ήρθα για μία χρονιά. Οι βλέψεις μου ήταν, γιατί ξέρω τι είναι η ΑΕΛ, να την προπονήσω στη Super League. Γι’ αυτό έκανα διετές συμβόλαιο. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά δεν είναι θέμα να είναι μόνο δικός μου, αλλά να είναι όλων. Καμιά φορά ξέρετε δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν, γιατί το να βάζεις υψηλούς στόχους έχει σημαντικές προϋποθέσεις και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας οργανισμός να το κάνει. Αλλά επειδή έχουμε μία διοίκηση πάρα πολύ ικανή και ήδη είναι δύο χρόνια στην κατηγορία και έχει μελετήσει την κατηγορία και επειδή έχουν όρεξη και διάθεση και αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις για να μπορέσουμε όλοι του χρόνου να διεκδικούμε και να χαιρόμαστε κάτι ωραίο. Γιατί σας ξαναλέω ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να παίζει στην κατηγορία που ανήκει. Και εύχομαι πραγματικά είτε με εμένα είτε με οποιονδήποτε άλλον προπονητή να το πετύχει αυτό γιατί το αξίζει. Εγώ όμως έχω όρεξη, έχω διάθεση να μείνω σε μία πόλη από την οποία εισπράττω την αγάπη και την εκτίμηση και το ανταποδίδω όσο μπορώ, αλλά για μένα η μεγαλύτερη ανταπόδοση απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο είναι τέτοια εποχή του χρόνου να γιορτάσουμε την άνοδο σε μία κατηγορία που εκεί πρέπει να είμαστε όλοι.
Στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι».

ΦΩΤΟ: Κώστας Τσομάκος