Βαθμολογία

«Μεθυσμένη πολιτεία» η Αγιά! Ο Δωτιέας στη Γ’ Εθνική (PICS)

Η σημερινή μεγάλη νίκη του Δωτιέα Αγιάς κόντρα στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου με σκορ 2-1, ήταν και η τελευταία για τη φετινή χρονιά, όμως ήταν η σημαντικότερη αφού του έδωσε το «εισιτήριο» για τη Γ’ Εθνική.

Της Βάσως Γκατζούλη

Πρέπει να τονίσουμε πως η προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα της Αγιάς ήταν για 2η συνεχόμενη χρονιά, αφού την περασμένη σεζόν υπήρχαν όλα τα θέματα με τον covid. Η προσπάθεια κρίνεται εκ διαμέτρου μέγιστη, αφού τελείωσε αρχικά το πρωτάθλημα αήττητη, στη συνέχεια στον θεσμό των πλέι οφ βγήκε νικήτρια και τώρα στα μπαράζ ανόδου κατέφερε να βγει στη Γ’ Εθνική.

Τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες που δεν είναι επαγγελματίες αλλά ερασιτέχνες και με τόσες δυσκολίες αφήνουν τις δουλείες τους και ακολουθούν την ομάδα τους. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Δωτιέα και τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Καφανέλη που πίστεψε από την αρχή την ομάδα και την αγάπησε. Φυσικά πολλά εύσημα και στην τεχνική ηγεσία στον κ. Τάσο Μπεριτζά, στον άμεσο συνεργάτη του κ. Κώστα Παπαρίζο και τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Λεωνίδα Κιόρογλου, όπου είχαν να διαχειριστούν όλες αυτές τις δυσκολίες αλλά και τους ποδοσφαιριστές τους. Τέλος πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και σήμερα ήταν εκεί με το παραπάνω για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Ανάβρας με πολύ υψηλή θερμοκρασία, ο κόσμος ήταν τουλάχιστον 500 άτομα. Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Δωτιέας ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος. Είχε ευκαιρίες και στο 38’ και 44’ πέτυχε τα δύο γκολ.

Στην επανάληψη και πάλι έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο με ευκαιρίες, στο 67’ είχε οριζόντιο δοκάρι και θα μπορούσε να γίνει και το 3-0, όμως στο 70’ μείωσαν με πέναλτι οι φιλοξενούμενοι και έτσι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοπαλία. Η μεγάλη τους ευκαιρία ήταν στο 85’ ο έμπειρος Μάλτζαρης έδιωξε με τα πόδια και έτσι διατηρήθηκε το σκορ που έδωσε στην Αγιά το «εισιτήριο» για τη Γ’ Εθνική. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα του Δωτιέα κατέθεσε την ψυχή της και η νίκη που πήρε της άξιζε και με το παραπάνω.

Στο 25’ ωραία ενέργεια του Μπλατσέρη που έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Τσατσαλίδης την κεφαλιά από κοντά, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 38’ το φάουλ του Ντακούλα, βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια ο Δημολιός πήρε την μπάλα και έδωσε στον Κουμπούρα που με πλασέ πάνω στη γραμμή έκανε το 1-0.

Στο 44’ ο Δημολιός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μακρής έβγαλε την ασίστ για τον Μπλατσέρη και αυτός το σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία για το 2-0.

Τρία λεπτά μετά ωραία ενέργεια του Μπλατσέρη, όπου έδωσε για τον Κουμπούρα, αυτός το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 60’ μεγάλη ευκαιρία με τον Μακρή που έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, τελευταία στιγμή ο Μπλατσέρης δεν πρόλαβε να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 67’ ωραία ενέργεια του Μακρή, έβγαλε τη σέντρα για τον Δημολιό, αυτός έδωσε για τον Μπλατσέρη που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 70’ ο Καραγιώργος κέρδισε το πέναλτι από τον Κουμπούρα και ο Οικονόμου εκτέλεσε για να μειώσει σε 2-1.

Στο 85’ το σουτ του Οικονόμου από κοντά εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Μάλτζαρης σε κόρνερ. Και στο 92’ ο Βλάχος από κοντά έκανε τη κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Δημολιός, Παππάς (78’ Μάνικος), Ντακούλας, Κουμπούρας, Τσιρογιάννης (75’ Σούλης), Τσατσαλίδης (70’ Πατσιωτός), Μπλατσέρης (93’ Χατζής), Σούμπασης (78’ Γκατζούλης), Μακρής.

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Γιάννης Σιαμέτης): Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος (40’ Μπόλης), Ρακής (63’ Καραγιώργος), Αγασιώτης (86’ Φουρκιώτης), Αραπίτσας, Βλάχος, Οικονόμου, Ζάχος (86’ Κατής), Δημητριάδης, Ροτζέριο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Δημητριάδης με βοηθούς τους κ.κ. Τσίρωνα και Κούρα (Χαλκιδικής).