Βαθμολογία

Σπανός: «Για να κερδίσεις, πρέπει να βάλεις και γκολ…»

Ο Άρης το απόγευμα της Κυριακής (4/3) δεν μπόρεσε να νικήσει τα Τρίκαλα και έμεινε στο 0-0.Ένα αποτέλεσμα «κακό» όπως το αποκάλεσε ο προπονητής του Δημήτρης Σπανός, μετά το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν ένα κακό απόγευμα για εμάς. Ίσως, αυτά τα θέλω, να μας βγήκαν αντίστροφα στο γήπεδο. Νομίζω ότι η ομάδα προσπάθησε, αλλά το έκανε κατά το ήμισυ. Μπήκε αγχωμένη, δεν βρήκαμε ρυθμό, δεν πιέσαμε τον αντίπαλο. Στο δεύτερο, ήμασταν μία άλλη ομάδα εντελώς. Δεν έγινε κάτι πέρα από μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις και γκολ» τόνισε ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε, οι ομάδες κρίνονται από τις δύσκολες καταστάσεις. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να ξέρει, πως να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα. Ένα κομμάτι που με στεναχώρησε, είναι ο πολύς κόσμος, που τον στεναχωρήσαμε…».

Ο τεχνικός της ομάδας της συμπρωτεύουσας στάθηκε στην (βελτιωμένη) εικόνα της ομάδας στο δεύτερο 45λεπτο. «Νομίζω ότι ευκαιρίες, συνδυαστικές δεν κάναμε ιδιαίτερες. Ίσως ήταν το μόνο ματς. Είχαμε ευκαιρίες με στατικές φάσεις και σουτ, αλλά δεν έγινε αυτό που θέλω. Κάναμε δύο-τρεις ευκαιρίες, με ατομικά λάθη».

Ο Άρης πάντως, έμεινε στο μηδέν. «Στο ποδόσφαιρο μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δημιουργούμε ευκαιρίες, για να πετύχουμε γκολ και να κερδίσουμε. Με μία φάση, γκολ δεν μπαίνει πάντα… Θέλει ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, αλλά μόνο με τη δική μας αντιμετώπιση. Το βασικό δεν είναι το τακτικό σημείο, αλλά έχει να κάνει με την ηρεμία μας, δεν είχαμε υπομονή και αγχωθήκαμε χωρίς λόγο και αιτία.»

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές για τον αγώνα με την Καλλιθέα: «Φρεσκάρισμα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά. Πήραμε κάρτες. Οι παίκτες είναι καλά προπονημένοι. Τίθεται θέμα, ποιος είναι καλύτερος, τη δεδομένη χρονική στιγμή».