Βαθμολογία

Βουλευτής Ν.Δ.: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν»

Σάλο έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη. Ο βουλευτής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τόνισε πως δεν επιθυμεί οι ψηφοφόροι Ρομά να τον ψηφίσουν.

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα», είπε.

Ενόχληση Μητσοτάκη

Οι δηλώσεις Δαβάκη προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δαβάκη», δήλωσαν πηγές του κόμματος στο ΑΠΕ. Τόνισαν, δε, πως το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Η απάντηση Δαβάκη

Με μια ανακοίνωση απαντά ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε συγγνώμη.

«ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ

Βουλευτής Λακωνίας

Νέας Δημοκρατίας

3/3/2018

Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.».