Βαθμολογία

Με πρωταγωνιστή τον Τζατζάκη το Κιλελέρ πήρε το ντέρμπι (PICS)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τζατζάκη το Κιλελέρ επικράτησε σήμερα (3/3) με 2-1 του Αμπελωνιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Δημήτρη Δανιλούλη παρότι βρέθηκε να ηττάται στο ημίχρονο με 0-1, στην επανάληψη έφτασε στη νίκη και την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Τζατζάκη ο οποίος ήταν αυτός που ισοφάρισε, ενώ κέρδισε και το πέναλτι στην φάση που έγινε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Από την άλλη ο Αμπελωνιακός εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο την μοναδική φάση που δημιούργησε και σκόραρε με τον έμπειρο Ελευθέρογλου, ενώ στις καθυστερήσεις είχε οριζόντιο δοκάρι.

Ένα παιχνίδι στο οποίο το Κιλελέρ παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες και σε ένα παιχνίδι ντέρμπι καθώς για διάφορους λόγους δεν ήταν στα πλάνα του κ. Δανιλούλη οι Φαρμάκας, Γαγάρας και Γουρνάρης, αλλά παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο και δίκαια έφτασαν στο τελικό 2-1 που τους διατηρεί στην κορυφή με 52 βαθμούς, έναντι 51 του Μακρυχωρίου και 45 του σημερινού τους αντιπάλου.

Μόλις στο 8' ο Κουσιώρας για το Κιλελέρ έκανε ωραία πάσα προς τον Τζατζάκη ο οποίος με σκαφτό σουτ από το ύψος του πέναλτι απείλησε για το 1-0, όμως ο Βραζιτίκος μπλόκαρε τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αμπελωνιακός πέτυχε το 0-1 όταν ο Αλεξανδρής πάσαρε στον Ελευθέρογλου που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάιου.

Διπλή χαμένη ευκαιρία για το Κιλελέρ στο 21' όταν αρχικά την σέντρα-ξυράφι του Βράκα από τα δεξιά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ουδείς, παρότι πήδηξαν αρκετοί για την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Κουσιώρα που έκανε ωραία ενέργεια και σουτ αναγκάζοντας τον Βραζιτίκο να διώξει με τα πόδια. Ο πορτιέρο του Αμπελώνα δήλωσε παρών και στο 27' αποκρούοντας με υπερένταση σε κόρνερ την κεφαλιά του Παλάσκα, από την εκτέλεση κόρνερ του Βράκα.

Στην επανάληψη η ομάδα του κ. Δανιλούλη έφτασε στο 1-1 στο 52' με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Αλέξη Τζατζάκη με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες είτε για το 2-1, είτε για το 1-2. Στο 85' ο Ελευθέρογλου έκανε σουτ μέσα από την περιοχή για τον Αμπελώνα με τον Βάιο να μπλοκάρει την μπάλα. Τελικά στο 89' το Κιλελέρ έφτασε στο 2-1 όταν ο Τζατζάκης μπήκε ωραία στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Βραζιτίκο ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδημητρίου που έκανε εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών το 2-1 για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Τσετεροκλής για την ομάδα του κ. Αλεξούλη εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάιου και τον ρέφερι Μπουμαρσόπουλο να σφυρίζει την λήξη της αναμέτρησης μετά την φάση αυτή.

Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Πατέτσος, Αρχοντής).

Κιλελέρ (Δημήτρης Δανιλούλης): Βάιος, Δούρος, Ζιόμπουρας Απ., Παλάσκας, Καρακάνος, Νεστορίδης, Κουσιώρας (90+3' Μίχος), Βράκας, Παπαδημητρίου, Τζατζάκης (90' Κοκότσικας), Κολοβός (62' Κασιός).

Αμπελωνιακός (Γιάννης Αλεξούλης): Βραζιτικός, Μαυρίδης, Φουδούλης, Αλεξόπουλος, Δαλακώνης, Μεσημέρης, Αλεξανδρής, Χατζούλης, Κοντογιώργης, Τσετεροκλής, Ελευθέρογλου.

* Η νίκη είναι αφιερωμένη στους Γαγάρα και Φαρμάκα οι οποίοι έχασαν τον παππού τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ