Βαθμολογία

Επίθεση Τσίπρα σε Στουρνάρα από τους Δελφούς

Επίθεση στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, έκανε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή (2/3).

Ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά, δεν μίλησε για «καθαρή έξοδο», αλλά για «το μεταμνημονιακό πλαίσιο που θα διέπει τις σχέσεις μας με τους δανειστές μας, είναι ένα ανοικτό και δυναμικό πεδίο υπό διαμόρφωση».

Ο Τσίπρας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η προληπτική γραμμή στήριξης καθώς αυτή σημαίνει διαιώνιση της επιτροπείας. Με αυτό το σχόλιο φωτογράφισε τον Γιάννη Στουρνάρα ως έναν από αυτούς που την ζητούν.

«Υπάρχουν κι άλλες άλλες απόψεις που κυκλοφορούν στο δημόσιο διάλογο όπως πχ. η προσφυγή σε προληπτική γραμμή πίστωσης, σεβαστές μεν, αλλά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη στιγμή που συνεπάγονται νέες δεσμεύσεις και διαιώνιση της επιτροπείας.

Η επιμονή δε σε αυτές από επίσημα χείλη, τη στιγμή που είναι πλήρως εν γνώση τους ότι δεν αποτελούν ούτε επίσημη θέση της χώρας αλλά ούτε και των Ευρωπαϊκών οργανισμών εις τους οποίους εξίσου λογοδοτούν, μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλεί ως προς τη σκοπιμότητά της.

Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης, κρινόμαστε και θα κριθούμε όχι μόνο από τις απόψεις μας αλλά και από την αποτελεσματικότητα με την οποία υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο πρωθυπουργός.