Βαθμολογία

Και επίσημα κρατούμενοι των Τούρκων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Και επισήμως κρατούμενοι είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο από τους Τούρκους, με απόφαση του εισαγγελέα, την Παρασκευή (2/3).

Οι στρατιωτικοί κατηγορούνται για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι τουρκικές αρχές ελέγχουν τα κινητά τους, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με το Dogan πρόκειται για τους Αγγελο Μητρετώδη (25χρονο ανθυπολοχαγό του Μηχανικού από το Κιλκίς) και τον Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού). Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν πως οι δύο Έλληνες κατέγραφαν με τα κινητά τους κινήσεις τουρκικών δυνάμεων.

Τι ανέφερε το ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό σήμερα. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.