Βαθμολογία

Μοίρασε «καμπάνες» η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Πολλή δουλειά είχε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (2/3) και μοίρασε «καμπάνες». Από τη Χαλκίδα και το Ζευγολατιό θα αφαιρείται ένας βαθμός από κάθε επόμενο ματς τους μέχρι να εξοφλήσουν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, ενώ απορρίφθηκε η ένσταση του Ρήγα Φεραίου για αντικανονική συμμετοχή του Κλέβις Κόλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Παράλληλα, αν και απορρίφθηκε η ένσταση της Προοδευτικής που ζητούσε την οριστική διακοπή του ματς με τον Ιωνικό λόγω ρίψης αντικειμένου, στους Νικαιώτες επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο. Μία αγωνιστική κεκλεισμένων επιβλήθηκε και στην Προοδευτική μαζί με πρόστιμο, ενώ πληρώνει και ο Εθνικός για το μεταξύ τους ματς. Αναλυτικά: «Η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις.

Επέβαλε στο αθλητικό σωματείο Χαλκίδα Α.Ο ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα της ομάδας του εγκαλούμενου σωματείου στο πλαίσιο του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, για όσο χρόνο δεν εξοφλούνται οι επιβληθείσες με τις με αριθμό 217/2017 και 223/2017 αποφάσεις της παρούσας Επιτροπής χρηματικές ποινές, συνολικού ύψους 3.351 ευρώ.

Επέβαλε στο σωματείο Ζευγολατιό ΑΟ, για χρηματικές ποινές συνολικού ύψους 1.023,00 ευρώ που του είχαν επιβληθεί από την παρούσα Επιτροπή, τις οποίες το τελευταίο δεν είχε καταβάλει εντός της οριζόμενης στο άρθρο 23 προθεσμίας και δη μέχρι τις 22-1-2018, ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα της ομάδας αυτού στο διεξαγόμενο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2017 – 2018, για όσο χρόνο δεν εξοφλούνται οι χρηματικές ποινές, συνολικού ύψους 2.000,00 ευρώ, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 22-1-2018.

Επέβαλε στο σωματείο ΑΓΣ Καστοριά, για ματαίωση του αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας με ευθύνη του (18η αγωνιστική του 3ου ομίλου Γ΄ Εθνικής 2017-18), τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και γ) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Επέβαλε στο εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία Εθνικός ΟΦΠΦ χρηματική ποινή ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα οκτώ (1.668,00) ευρώ και στο σωματείο με την επωνυμία Προοδευτική Νεολαία χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00) και ποινή διεξαγωγής αγώνα μίας (1) αγωνιστικής χωρίς θεατές, για αδικήματα τα οποία φέρονται ότι τελέσθηκαν στις 3.2.2018 κατά την διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Απέρριψε την ένσταση του Σωματείου Ρήγας Φεραίος για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Κλέβις Κόλα του Ολυμπιακού Βόλου, στον αγώνα των δύο ομάδων στις 28/01/2018 στο πλαίσιο της δέκατης έβδομης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Απέρριψε την ένσταση του σωματείου ΑΟ Προοδευτική Νεολαία που υποστηρίζει ότι ο διαιτητής όφειλε στο 65ο λεπτό του αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Νεαπόλεως Νίκαιας μεταξύ της ομάδας του και της ομάδας του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ιωνικός Νίκαιας στις 13/01/2018,  να διακόψει αυτόν οριστικά, καθώς από ρίψη αντικειμένου υπήρξε σωματική βλάβη ποδοσφαιριστή της ομάδας του, ο οποίος ευρισκόταν νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο.

Επέβαλε στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία Α.Ο. Ιωνικός συνολική χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, καθώς και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, για πειθαρχικά αδικήματα που τελέσθηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2018 στο Δημοτικό Γήπεδο Νεαπόλεως Νίκαιας σε αγώνα μεταξύ των ομάδων Ιωνικός Νίκαιας και Προοδευτική Νεολαία, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας».