Βαθμολογία

Στο τελικό με ανατροπή ο Αχιλλέας, 2-1 την Αγιά (PICS)

Την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα του θα έχει ο Αχιλλέας Φαρσάλων καθώς επικράτησε του Δωτιέα Αγιάς με 2-1 το μεσημέρι της Τετάρτης (1/3) στον ημιτελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο από την καλύτερη στο πρώτο μισό Αγιά, εν τούτοις στην επανάληψη έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια με τον Βούλγαρη και έφτασε στο τελικό 2-1 με τον Αραπίτσα.

Έτσι μπορούμε να πούμε ότι έχει πάρει και τον αέρα του Δωτιέα καθώς θυμίζουμε ότι πέρσι οι δυο ομάδες μονομάχησαν για την άνοδο στη Γ' Εθνική με τον Αχιλλέα να κόβει πρώτος το νήμα, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο ΕΠΣΛ με τη νίκη του κόντρα στον σύλλογο της Αγιάς.

Σε ένα αρκετά κρύο μεσημέρι στο στάδιο Αλκαζάρ το παιχνίδι υπό την παρουσία λίγων φιλάθλων των δυο ομάδων που ταξίδεψαν από τις περιοχές του νομού για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και να ενισχύσουν τις ομάδες τους.

Αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο η Αγιά πέτυχε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ με τον Αχιλλέα να έχει κάποιες ευκαιρίες, όμως χωρίς να έχει απάντηση στο γκολ της ομάδας του Δημήτρη Μπουκουβάλα. Το γρήγορο 1-1 στις αρχές της επανάληψης ανέβασε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Αχιλλέα οι οποίοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στο τελικό 2-1.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άρη Πατσή προπονητού της Αναγέννησης Πουρναρίου και ο οποίος "έφυγε" πρόωρα και άδικα από την ζωή πριν από δυο ημέρες.

Στο 14' η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όταν ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ και ο Οικονόμου με κεφαλιά στην καρδιά της μικρής περιοχής της Αγιάς έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Δυο λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ένα πολύ ωραίο τέρμα που πέτυχε ο Βούζας με ένα ασύλληπτο σουτ στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Χάμος.

Πέντε λεπτά πριν το ημίωρο ο Καραμπούζης με σέντρα σουτ απείλησε για το 1-1 όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 38 πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή του Κώστα Νεμπεγλέρα απέκρουσε με τις γροθιές ο Κουτσιρίμας. Και κάπως έτσι το 0-1 αποτέλεσε και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 48' ο Αραπίτσας από τα δεξιά έκανε ωραία κούρσα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τον Βούλγαρη να κάνει το 1-1. Στο 76' την εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα μπλόκαρε ο Κουτσιρίμας και τρία λεπτά αργότερα ο Αχιλλέας έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1 όταν ο Αραπίτσας βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα έκανε το σουτ με την μπάλα από την κόντρα να ξαναφτάνει στον ίδιο που έκανε νέο σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά η λύτρωση για τους Φαρσαλινούς ήρθε στο 81' όταν ο Καραμπούζης από τα δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα με τον Αραπίτσα να κάνει με ένα ωραίο σουτ στη κίνηση το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Η Αγιά προσπάθησε μετά το 2-1 να στείλει το ματς στη παράταση, αλλά ο Τσατσαλίδης δεν μπόρεσε να επωφεληθεί καθώς ο Χάμος βγήκε έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα, πριν γίνει απειλητικός ο παίκτης του Δωτιέα.

Διαιτησία: Κουκούλης (Καρακώστας, Νάκας)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος, Τλούπας, Αραπίτσας, Καραγκούνης, Βούλγαρης (90'+3 Κατσανάκης).

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμας, Ριζούλης, Γούτος Ν., Τσακάλι, Γούτος Ε., Ντελής (69' Φλέγκας), Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Βούζας, Χαλάτσης (61' Τσιρογιάννης), Μαλάκος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ