Βαθμολογία

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, την Πέμπτη (1/3).

Οι νέοι υπουργοί ορκίστηκαν πολιτικά και όχι θρησκευτικά και γι' αυτό δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην τελετή. Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με τη λέξη «δηλώνω» και όχι «ορκίζομαι». 

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν. Να θυμίσουμε τα νέα πρόσωπα:

  • Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης  στη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας. 
  • Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
  • Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στη θέση του Κώστα Ζουράρι.
  • Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής. Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργείται στο εν λόγω υπουργείο.

Παράδοση-Παραλαβή

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας. 

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης - παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη Μουζάλα στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (2/3).