Βαθμολογία

Κάθειρξη 10 ετών στον Τσακογιάννη, 4 χρόνια στον Μπέο, 3 στον Μποροβήλο

Ένοχοι κρίθηκαν στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστή και ως "Koriopolis". Ανάμεσά στους 59 ενόχους μάλιστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Αντιθέτως αθώα κρίθηκαν 25 άτομα από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους Μεταξύ άλλων είναι οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Σε αυτό να το σημείο να αναφέρουμε ότι όλοι όσοι κατηγορούνταν για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη (περίπου 15 άτομα), απαλλάχτηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Αφέθηκαν ελεύθεροι, ποιες οι ποινές

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών υπό την προεδρία της Σοφίας Πολύζου και σύμφωνα με το «dikisports.blogspot.gr» αποφάσισε:

-Φυλάκιση 4 ετών για δωροδοκία, δωροληψία και παράνομο στοίχημα στον Αχ.Μπέο

-Κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών + 50.000 ευρώ για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης,  δωροδοκία, δωροληψία, διεξαγωγή στοιχήματος, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και  οπλοκατοχή στον Γ.Τσακογιάννη

-Φυλάκιση 30 μηνών στον Γ.Κομπότη για δωροδοκία

-Φυλάκιση 3 ετών στους Γ.Μποροβήλο και Δ.Μπάκο για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση

-Φυλάκιση 30 μηνών στον Αβραάμ Παπαδόπουλο για παράνομο στοίχημα

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι