Βαθμολογία

Το πανόραμα της 23ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε χτες (26/2) με την αναμέτρηση του Ατρόμητου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι η 23η αγωνιστική της Super League και ενώ έμειναν μόλις επτά στροφές πριν το φινάλε.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες, πρώτη για το 2018, καθώς νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά στο AEL FC ARENA χάρις σε τέρμα του Μίλος Ντέλετιτς. Μια νίκη εύκολη για την ΑΕΛ η οποία ήταν καλύτερη των Κρητικών ωστόσο περιορίστηκε στο 1-0, ενώ η νίκη αυτή έφερε τους "βυσσινί" στους 25 βαθμούς έναντι 10 του Πλατανιά που έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Με αγωνία και λαχτάρα ανέμεναν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός οι φίλοι των δυο ομάδων, αλλά αυτό δεν ξεκίνησε ποτέ. Αιτία ένα ρολό ταμειακής μηχανής που πέταξε ανεγκέφαλος προς το πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρσία, προπονητή του Ολυμπιακού, με συνέπεια ο ρέφερι Αρετόπουλος να μην σφυρίξει ποτέ την έναρξη της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει σοβαρά με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας που μπορεί να στοιχίσει και τον τίτλο.

Το φετινό αήττητο του με τις ομάδες του ΠΟΚ, 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, κράτησε ο Ατρόμητος ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο Περιστέρι απέναντι στην ΑΕΚ. Ένα αποτέλεσμα δίκαιο με τον Αραούχο να ανοίγει το σκορ και τον Ουάρντα με ένα εκπληκτικό τέρμα να ισοφαρίζει. Έτσι η Ένωση έχασε την ευκαιρία να γίνει πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα καθώς με νίκη θα πέρναγε στην πρώτη θέση ενώ τώρα είναι στην δεύτερη με 51. Από την άλλη ο Ατρόμητος με τους 43 έπιασε στην τρίτη θέση τον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τι μέλλει γενέσθαι με τα ανοικτά ζητήματα των Πειραιωτών από τα ματς με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Δεύτερη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και νίκησε άνετα 2-0 τη Λαμία με τους Μουνιέ και Ινσούα να πετυχαίνουν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Ουζουνίδη που έφτασε τους 30 βαθμούς και βρίσκεται στο -2 από την πέμπτη θέση που βρίσκονται Ξάνθη και Πανιώνιος. Από την άλλη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ παραμένει στους 20 βαθμούς και με αγωνία αναφορικά με την παραμονή.

Πιο δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ η επικράτηση της Ξάνθης απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης τον οποίο νίκησε στα Πηγάδια με 2-0 με τους Ακρίτες να φτάνουν τους 32 βαθμούς και να είναι στην πέμπτη θέση μαζί με τον Πανιώνιο. Παραμένει σε δύσκολη θέση η Ελαφρά Ταξιαρχία η οποία με 16 βαθμούς είναι στην διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού και στο -2 από την 14η Κέρκυρα.

Οι Φαίακες ηττήθηκαν με 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό ο οποίος με τους 29 βαθμούς που έχει κάνει όνειρα Ευρώπης πλέον, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να δείχνει άλλο πρόσωπο από όταν ανέλαβε αυτός το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Η Κέρκυρα παραμένει και εκείνη σε δύσκολη θέση στη μάχη της παραμονής.

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος έμεινε στο 0-0 στην έδρα του με τον Λεβαδειακό σε ένα παιχνίδι που οι Βοιωτοί είχαν μπλοκάρει καλά τον Κόντε που δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου έχει πλέον 29 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Λεβαδειακός έφτασε τους 26.

Τέλος λευκή ισοπαλία και στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, εκεί που πλέον ο Ιστορικός έχει 32 βαθμούς, όσους και η Ξάνθη, ενώ οι Αρκάδες έχουν τρεις λιγότερους και ισοβαθμούν με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 23ης αγωνιστικής της Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-0

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Παναιτωλικός - Κέρκυρα 1-0

ΑΕΛ - Πλατανιάς 1-0

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1

Βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 52***

2. ΑΕΚ 51

3. Ατρόμητος 43

4. Ολυμπιακός 43**, ***

5. Ξάνθη 32

6. Πανιώνιος 32

7. Παναθηναϊκός 30*

8. ΠΑΣ Γιάννινα 29

9. Αστέρας Τρίπολης 29

10. Παναιτωλικός 29

11. Λεβαδειακός 26

12. ΑΕΛ 25

13. Λαμία 20

14. Κέρκυρα 18

15. Απόλλων Σμύρνης 16

16. Πλατανιάς 10

24η αγωνιστική

Σάββατο 3 Μαρτίου

15:00 Πλατανιάς - Λαμία

17:15 Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Ατρόμητος - Ξάνθη

Κυριακή 4 Μαρτίου

15:00 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

17:15 ΑΕΚ - Πανιώνιος

17:15 Λεβαδειακός - ΑΕΛ

19:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 5 Μαρτίου

19:30 Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Από τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί πρωτόδικα τρεις βαθμοί

*** Αναμένεται η τύχη του μεταξύ τους αγώνα