Βαθμολογία

Κορακάκης: «Όλο το ματς είναι η φάση του πέναλτι»

Για ένα ακόμη παιχνίδι στη σειρά η Καλλιθέα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά στη βαθμολογία. Μπορεί στο ματς της Δευτέρας (26/2) κόντρα στον Εργοτέλη να έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 21', αλλά έμεινε στο 0-0.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Κορακάκης αναφέρθηκε στην κομβική φάση της αναμέτρησης, η οποία ήταν το χαμένο πέναλτι του Σμυρλή, ενώ σημείωσε ακόμη ότι φάνηκε το άγχος και ότι η ομάδα του οφείλει να συνεχίσει. Αναλυτικά όσα είπε:

«Για εμάς όλο το παιχνίδι ήταν η φάση του πέναλτι και της αποβολής. Εκεί αν είχαμε προηγηθεί θεωρώ ότι θα ήταν σχετικά εύκολο το παιχνίδι. Γιατί ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα πολύ καλή, ειδικά στην επιθετική της λειτουργία. Καταφέραμε να την περιορίσουμε, να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε και η συγκεκριμένη φάση ήταν κομβική.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας, είχαμε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα γιατί στις τελικές μας ενέργειες, φάνηκε το άγχος που έχει η ομάδα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και να σταθούμε στην καλή προσπάθεια που έγινε σήμερα».

Για το γεγονός ότι υπήρξαν οι προϋποθέσεις για την Καλλιθέα να πάρει το παιχνίδι: «Οι προϋποθέσεις υπήρχαν, φάσεις δημιουργήσαμε. Πρώτη φορά είδαμε τον Εργοτέλη να παίζει στο μισό γήπεδο. Είναι μια ομάδα που εννέα στα δέκα παιχνίδια έχει 65-70% κατοχή. Απλά δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε αυτή την άμυνα».

Για το αν τα ματς με ομάδες της «πρώτης ταχύτητας» θα διώξουν το άγχος από την Καλλιθέα: «Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Για εμάς είναι κρισιμότερα τα παιχνίδια που παίζουμε με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Πάντα θα υπάρχει άγχος. Οι επαγγελματικές ομάδες που έχουν στόχους, πρέπει να μάθουν να ζουν με το άγχος.

Απλά για εμάς είναι πιο δύσκολο γιατί η δική μας ομάδα είναι πολύ νεανική. Και άλλες ομάδες λένε ότι έχουν νεανική ομάδα, αλλά σαν το δικό μας το ρόστερ δεν νομίζω πως είναι. Υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν πρώτη φορά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να το δούμε αυτό και να το λύσουμε».