Βαθμολογία

Μπουρούσης: «Μέλος της Εθνικής όσο με κρατούν τα πόδια μου»

Πιστός στρατιώτης της Εθνικής ομάδας δηλώνει ο Γιάννης Μπουρούσης και το αποδεικνύει και με πράξεις, αφού αγωνίστηκε ξανά στο παράθυρο της FIBA για τις εθνικές ομάδες βοηθώντας τη «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 34χρονος σέντερ μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για την επιθυμία του να προσφέρει σταθερά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξηγώντας πως εκείνο του προσέφερε πολλά και κυρίως την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005. Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτή η ομάδα (η Εθνική) έχει βοηθήσει την καριέρα μου από τότε που ήμουν μικρός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήμουν στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 2005, μόλις 22 ετών τότε. Αυτή η ομάδα μού έδωσε τα πάντα. Θέλω να το ανταποδώσω αυτό με κάποιον τρόπο».

Η αγάπη του για την Εθνική ομάδα είναι τέτοια που «θα είμαι μέλος της, όσο με κρατάνε τα πόδια μου. Δεν έχω λόγο να μην βρίσκομαι "εδώ" γιατί νιώθω υπέροχα κάθε φορά που παίζω για την Ελλάδα. Η Εθνική είναι το δεύτερο σπίτι μου. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, δίνω ό,τι έχω. Η Ελλάδα μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και θέλω να το επιστρέψω».

Αναφέρθηκε ακόμη για το ταξίδι που χρειάστηκε να κάνει από την Κίνα: "Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό το ταξίδι, είναι αρκετά κουραστικό. Από την στιγμή που είχαμε την πρωτοχρονιά στην Κίνα όμως, η ομάδα μού έδωσε την άδεια να ταξιδέψω για την Ελλάδα προκειμένου να είμαι σε θέση να εκπροσωπήσω τη χώρα μου".

Τέλος για τη διαμάχη της Ευρωλίγκας με τη FIBA είπε: «Σε όλη της διάρκειας της καριέρας μου έχω αγωνιστεί στην EuroLeague, το απόλαυσα. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το συμφέρον των εθνικών ομάδων. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εναρμονίζεται με τις ανάγκες των εθνικών ομάδων. Η Εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντική για να την υποτιμάει κάποιος».