Βαθμολογία

Σκουρτόπουλος: «Σημασία έχει το 3Χ3»

Η Εθνική μπάσκετ άντεξε στην πίεση της Εσθονίας ωστόσο τη νίκησε στα «Δύο Αοράκια» την Παρασκευή (23/2) και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2019. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στο κακό πρώτο και τέταρτο δεκάλεπτο ενώ σημείωσε πως το πιο σημαντικό από το παιχνίδι ήταν το ότι η «γαλανόλευκη» έκανε το 3Χ3. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς της «γαλανόλευκης»:

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερο, που παίζει με χαμηλά σχήματα και πολλά μακρινά σουτ. Δουλέψαμε γι’ αυτό αλλά δεν είχαμε τη συγκέντρωση για να κάνουμε αυτά που ζητήσαμε, ειδικά στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Καταλαβαίνω τους παίκτες, δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις πώς παίζεις στο κλαμπ σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι κάναμε το 3/3, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς την Κυριακή. Πρέπει να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, στην επικοινωνία, τα ριμπάουντ και την άμυνα. Βάλαμε 85 πόντους, αλλά αυτό δεν είναι σημείο αναφοράς. Νομίζω πως δουλεύοντας και συζητώντας με τα παιδιά θα βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παίζουμε δυνατά και να το απολαμβάνουμε».