Βαθμολογία

Στα καλύτερά του ο Κόντε

Ιδιαίτερα ανεβασμένος είναι ο Πέδρο Κόντε. Ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα κάνει εξαιρετική σεζόν και προσέθεσε στη συλλογή του άλλο ένα βραβείο, αυτό του Best Goal της 22ης αγωνιστικής, για το ένα τέρμα του κόντρα στον Πλατανιά.

Κατά την παραλαβή του συμφώνησε ότι διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους στην καριέρα του, ενώ σημείωσε ότι δεν βάζει κάποιον συγκεκριμένο στόχο, παρά μόνο να είναι υγιής και να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι σε μία μεγαλύτερη ομάδα θα είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, γι' αυτό και δεν έχει στο νου του να βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Βραβεύεσαι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο; 

Είναι ωραίο να μαζεύει κανείς βραβεία, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι πάλι εδώ για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ. 

Πιστεύεις πως διανύεις την καλύτερη περίοδο της καριέρας σου;

Ναι πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή στην καριέρα μου, είχα και στο παρελθόν αντίστοιχες  περιόδους, καλές, αλλά είμαι και στην καλύτερη φάση της ηλικίας μου.

Που αποδίδεις το γεγονός πως σκοράρεις συνεχώς και σκοράρεις τόσο όμορφα γκολ;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, δεν ξέρω πως συμβαίνει απλά συμβαίνει. Πέρυσι είχε πετύχει 13 γκολ σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτή τη σεζόν έχει φτάσει 13 γκολ σε 22 αγωνιστικές.

Που σκοπεύεις να φτάσεις τον αριθμό των γκολ φέτος;

Δεν σκοπεύω να φτάσω κάπου, αυτό που με απασχολεί είναι να δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ. Και πέρυσι είχα μείνει εκτός κάποιων αγώνων κάτι που οφειλόταν στον προπονητή, φέτος είχα την ατυχία με τον τραυματισμό μου, ωστόσο συνεχίζω να σκοράρω. Δεν με ενδιαφέρει να φτάσω κάπου, θέλω να παίζω καλό ποδόσφαιρο. 

Έχεις στο μυαλό σου να βγεις πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα;

Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άλλες μεγάλες ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ Ο Ολυμπιακός που έχουν καλούς επιθετικούς που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό που με νοιάζει είναι να δουλεύω πολύ και καθημερινά. Ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα αλλά δεν είναι μια μεγάλη ομάδα και προσπαθούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούν περισσότερες φάσεις για γκολ. 

Αν έπαιζες σε μια από τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πιστεύεις ότι θα είχες πετύχει περισσότερα γκολ;

Φυσικά αν έπαιζα σε μια μεγάλη ομάδα θα είχα τη δυνατότητα να πετυχαίνω περισσότερα γκολ για παράδειγμα, μια μεγάλη ομάδα μπορεί να βγάλει τρεις ευκαιρίες και τις τρεις μπορείς να τις κάνεις δύο γκολ., στην δική μας ομάδα μπορεί να έχεις μια ευκαιρία.