Βαθμολογία

Πολλές «Χ»αμένες ευκαιρίες και αποκλεισμός για ΑΕΚ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το δεύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ για την φάση των «32» του Europa League, στο παγωμένο Κίεβο με αντίπαλο την Ντιναμό στη ρεβάνς του 1-1 στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα.

Η ΑΕΚ παρότι και σε αυτό το παιχνίδι ήταν καλύτερη των Ουκρανών δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση, την οποία δικαιούνταν 100% καθώς πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της και έτσι αποχαιρετά αήττητη τον θεσμό με δυο νίκες και έξι ισοπαλίες.

Η Ένωση μπήκε στο γήπεδο με στόχο να φτάσει στο γκολ και από το πρώτο λεπτό πίεσε τους Ουκρανούς και θα μπορούσε να κάνει το 0-1 στο τετ-α-τετ του Αραούχο στο 6' το οποίο προήλθε από πάσα του Γκάλο, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει την μπάλα, ενώ και στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου τέσσερα λεπτά αργότερα δήλωσε παρών.

Οι Αθηναίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και με τους Μπακασέτα Χριστοδουλόπουλο να προκαλούν ρήγματα από τα πλάγια προσπάθησαν για το πολυπόθητο γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν και στη φάση του λάθους των Ουκρανών με τον Γκαρμάς στο 24', αλλά ο Μορόζιουκ πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του, η οποία προσπαθούσε να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το 1-1 της Αθήνας.

Τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα το ωραίο σουτ του Μπακασέτα στο 38' που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπόικο. Με ευκαιρία της ΑΕΚ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος όταν στο 50' το σουτ του Μπακάκη στη κίνηση έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ντιναμό. Ένα λεπτό αργότερα η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης όταν ο Μασούντ σε κενή εστία δεν έκανε το απλό να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, παρά την έστειλε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά μετά την μια ώρα αγώνα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μπόικο να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, στην αριστερή του γωνία. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά πίσω και έτσι η Ντιναμό απείλησε πρώτη φορά στο 79' όμως το σουτ του Τσιγκάνοφ απέκρουσε ο Μπάρκας. Εν τέλει το 0-0 δεν άλλαξε με τους Ουκρανούς να έχουν ακόμα μια καλή φάση στο 84' με τον Γκονζάλες απέναντι από τον Μπάρκα, όμως τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει τη μπάλα.

Ντιναμό Κιέβου (Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Σεπέλιεφ (76' Μπεσέντιν), Μορόζιουκ, Μοράες (90+2' Σαπαρένκο), Τσιγκάνκοφ, Γκαρμάς, Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Κατσερίντι, Κάνταρ, Κέτζιορα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (74' Γιακουμάκης), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Αραούχο.