Βαθμολογία

Ώρα να μάθουμε και τους άλλους 15...

Την ώρα που όλα τα ελληνικά βλέμματα θα είναι στραμμένα στην προσπάθεια της ΑΕΚ να προκριθεί σε βάρος της Ντιναμό στο παγωμένο Κίεβο, άλλες 28 ομάδες θα δίνουν τη μάχη τους για τα άλλα 14 εισιτήρια.

Ήδη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας εκτός τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά το κυρίως... πιάτο σερβίρεται την Πέμπτη (22/2).

Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Αταλάντα. Το πρώτο ματς στην Ιταλία ήταν συγκλονιστικό, με απανωτές ανατροπές και την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να φεύγει τελικά νικήτρια με 3-2, έχοντας σαφές προβάδισμα, αλλά και τους φιλοξενούμενους αποφασισμένους.

Η Βιγιαρεάλ θα προσπαθήσει να πάρει νίκη με σκορ που τη συμφέρει μέσα στην έδρα της μετά την ήττα με 3-1 από τη Λυών στη Γαλλία, ενώ και η Σέλτικ πάει στην Αγία Πετρούπολη για να υπερασπιστεί το 1-0 με το οποίο κέρδισε τη Ζενίτ στο πρώτο ματς. Οι Ρώσοι, πάντως, βασίζουν πολλά στη δύναμη της έδρας τους, αφού έχουν κερδίσει τα 17 από τα τελευταία 19 ματς τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έναν... Γολγοθά έχει να ανέβει η Νάπολι μετά την ήττα μέσα στην έδρα της με 3-1 από τη Λειψία, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στη Γερμανία. Αντίθετα, μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρόκριση τα φαβορί Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν.

Αναλυτικά οι ρεβάνς των «32» (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Τετάρτη (21/2)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 1-0 (0-0)

Πέμπτη (22/2)

18:00

Λοκομοτίβ Μόσχας - Νις (3-2)

20:00

Ατλέτικο - Κοπεγχάγη  (4-1)

Ντινάμο Κιέβου - ΑΕΚ (1-1)

Ζενίτ - Σέλτικ (0-1)

Λειψία - Νάπολι (3-1)

Βιγιαρεάλ - Λυών (1-3)

Βικτόρια Πλζεν - Παρτιζάν (1-1)

Λάτσιο - Στεάουα (0-1)

Σπόρτινγκ Λισαββώνας - Αστάνα (3-1)

22:05

Αταλάντα - Μπορούσια Ντόρτμουντ (2-3)

Μπιλμπάο - Σπαρτάκ Μόσχας (3-1)

Σάλτσμπουργκ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-2)

Μίλαν - Λουντογκόρετς (3-0)

Άρσεναλ - Έστερσουντ (3-0)

Μπράγκα - Μαρσέιγ (0-3)