Βαθμολογία

«Πυρά» Σαμαρά - Βενιζέλου στην κυβέρνηση για την Novartis

Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, την Τετάρτη (21/2), ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την «πιο μεγάλη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους» και τόνισε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα λογοδοτήσει ακόμη και σε ειδικά δικαστήρια, αν χρειαστεί, όπως είπε.

Μέρος από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

Εδώ η σκευωρία, βγάζει μάτι:

-Εξανάγκασαν πέρσι σε παραίτηση την προηγούμενη Εισαγγελέα της Διαφθοράς, την κα. Ράϊκου. Η οποία παραιτούμενη κατήγγειλε "παράκεντρα εξουσίας". Η κα. Ράϊκου είχε ψάξει αυτό που ψάχνει η σχετική έρευνα σε όλο τον κόσμο: Σχέσεις εταιριών με γιατρούς. Κι είχε εντοπίσει και πρόσωπα και λογαριασμούς. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε ποια πρόσωπα και ποιούς λογαριασμούς είχε βρει τότε η κα. Ράϊκου… Την υποχρέωσαν σε παραίτηση όμως, κι "έσπρωξαν" την έρευνα αλλού:

Σε σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Πράγμα που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο... Η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς-νωρίς...

-Και τώρα προσέξτε: ανήγγειλαν τη δήθεν "εμπλοκή πρώην Πρωθυπουργού", έντεκα μήνες πριν υπάρξει μαρτυρία εναντίον μου και εναντίον του κ. Πικραμένου! Να το! Εφημερίδα Documento του κ. Βαξεβάνη, το γνωστό προπαγανδιστικό φερέφωνο της κυβέρνησης...

Ημερομηνία: 8 Ιανουαρίου 2017. Πέρσι…

Τα ίδια έκανε από τότε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε ομιλίες του στη Βουλή… Ενώ η πρώτη αναφορά εναντίον μου έγινε 11 μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2017!

Που το ήξεραν οι Τσίπρας - Βαξεβάνης; Είχαν το... "κληρονομικό χάρισμα"; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Να σας πω εγώ, πώς το «ήξεραν»: Το έστησαν!

Πρώτα κατασκεύασαν τη συκοφαντία, ύστερα άρχισαν να τη διαδίδουν - κι έντεκα μήνες αργότερα, βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να «δέσουν» τη συκοφαντία!

Δηλαδή, πρώτα έφτιαξαν το «σενάριο», μετά άρχισαν να το διαφημίζουν, και τέλος μπήκαν κι οι "ηθοποιοί"...

Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε από πριν… Όλα αυτά που είπα ως τώρα, έγιναν στις αρχές του 2017. Πέρσι...

Στο μεταξύ, τους έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση όπλων στους Σαουδάραβες τον Αύγουστο, ξεσπάει και η αναταραχή με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ο θυμός της κοινωνίας για την υπέρ-φορολόγηση.

Οπότε και επισπεύδουν την αναζήτηση ψευδομαρτύρων, που τους βρίσκουν τελικά το Νοέμβριο...

Όπως θα δείτε, όχι μόνο απ' αυτό, όλη η υπόθεση έχει πάνω της - παντού - τα "δαχτυλικά αποτυπώματα" των πολιτικών αυτουργών...

-Κι επί πλέον: Ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει

Καταθέτει προσέξτε: τέσσερις φορές τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε βάρος άλλων προσώπων και υπουργών της κυβέρνησής μου...

Χωρίς ακόμα να πει τίποτε για μένα!

Και ξαφνικά, ένα μήνα αργότερα, ο μάρτυρας θυμήθηκε

τον πρώην Πρωθυπουργό, το Σαμαρά!

Αλτσχάϊμερ είχε ως τότε; Ποιος ήταν ο «υποβολέας»; Από πού πήρε εντολή;

-Κι όλα αυτά, χωρίς καμία απόδειξη! Μόνο με "εικασίες" που καταθέτουν οι μάρτυρες,

ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος της Novartis χρημάτιζε τους πάντες, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Σκεφτείτε: έφτιαξαν μιαν ολόκληρη δικογραφία, και δεν σκέφτηκαν να διασταυρώσουν όλα αυτά τα αστήρικτα και χυδαία! Πώς σας φαίνεται αυτό; Δεν ήθελαν να θεμελιώσουν καμία κατηγορία!

Ήθελαν μόνο να σπιλώσουν πρόσωπα…

-Το πιο εκπληκτικό, είναι πως τον κ. Φρουζή, ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου, θεσμικά, ως Πρόεδρο της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, μαζί με εκπροσώπους άλλων 12 πολυεθνικών και τριών υπουργών, μπροστά στις κάμερες του Τύπου.

Τη μία από τις δύο μάλιστα, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσία της Μέρκελ, στο Χίλτον. Κι αυτή μπροστά σε κάμερες.

Εσείς και οι υπουργοί σας – για πείτε μας, κ. Τσίπρα - πόσες φορές έχετε συναντήσει τον Φρουζή - δημόσια ή ιδιαιτέρως;

Δεν ντρέπεστε λίγο… Κι έφτασαν μετά στο άθλιο σημείο να διαδίδουν ότι το όνομά μου... "εμπλέκεται" δήθεν, και στην έρευνα του FBI! Αλλά τα στοιχεία που τους έστειλε, δύο φορές ως τώρα, το FBI, δεν λένε κουβέντα, ούτε υπαινιγμό, για μένα! Δεν υπάρχει καν το όνομά μου... Οι ίδιοι απλά ρώτησαν το FBI, αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της δικής του έρευνας για δήθεν "εμπλοκή" δική μου και άλλων 6 πολιτικών προσώπων.

Απλά για να υπάρχει και το όνομά μου, ώστε να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα...

Και ρωτάει τώρα ο Παπαγγελόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ – παρακαλώ

- Διοικητής της ΕΥΠ, γιατί δεν... μήνυσα και το FBI;

--Μα γιατί το FBI δεν λέει λέξη για μένα, κ. Παπαγγελόπουλε! Εσείς και η κα. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI, προσπαθώντας να με εμπλέξετε... Και κάτι ακόμα, κ. Παπαγγελόπουλε…Αφού εσείς εδώ στη Βουλή, είχατε σήμερα το θράσος να μιλήσετε για… «παρακράτος», γιατί δεν ρωτάτε τους δικαστές, να σας πουν ποιόν θεωρούν παρακράτος…

Έχει λοιπόν κανείς αμφιβολία, ότι μόνο τους κίνητρο είναι να σπιλώσουν πρόσωπα;

-Πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μόλις άκουσαν από τον πρώτο μάρτυρα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, το όνομα υπουργού, δεν έστειλαν την υπόθεση κατευθείαν στη Βουλή - "αμελλητί" - όπως όφειλαν… Δεν ρώτησαν καν, αμέσως τότε, το προφανές: Αν εμπλέκονται κι άλλοι πολιτικοί...

Κι ακόμα, όταν άκουσαν το όνομα άλλων υπουργών, από τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, όλο το Νοέμβριο, πάλι δεν έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή, "αμελλητί", ως όφειλαν…

Κι όταν άκουσαν το δικό μου όνομα στις αρχές Δεκεμβρίου, ή το όνομα του Πικραμένου, λίγες μέρες αργότερα, πάλι δεν έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή, "αμελλητί"…

Βενιζέλος: Στοχοποιείτε όσους ενοχλούν την κυβέρνηση

Επί τρείς μήνες μάζευαν αστήρικτες καταθέσεις, αλλά δεν σκέφτηκαν να διασταυρώσουν το παραμικρό!».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για στοχοποίηση προσώπων που ενοχλούν την κυβέρνηση, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως επιθυμεί να γίνει έρευνα επί της ουσίας μακριά από μεθοδεύσεις.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία και ζήτησε εκλογές με το δίλημμα Δημοκρατία ή αυταρχισμός, ευρωπαϊκή προοπτική ή περιπέτεια, κράτος Δικαίου ή βαθύ κράτος.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη βουλή.

«Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απάντησε: «Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε και την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο».

«Από εκφραστές του αντισυστημισμού γίνατε τα καλύτερα παιδιά των Ευρωπαίων» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».

«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Θυμάστε ότι εγώ πριν απόκαιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;».

«Ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έκανε ειδική αναφορά στα Ίμια.

«Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί τώρα γνωρίζαμε τα πάντα. Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και επανέφεραν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ως θεωρία τουρκοποίησης των Ιμίων» ήταν η ανάγνωση των τελευταίων γεγονότων από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση αναζητάει την εύκολη διαφυγή, τόνισε, συνδέοντας τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση της Novartis.