Βαθμολογία

Το πανόραμα της 22ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (19/2) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης ΑΕΛ - Παναθηναϊκός η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ΑΕΛ σε μια πολύ κακή εμφάνιση γνώρισε δίκαια την ήττα από τους "πράσινους" με 0-1, με ένα τέρμα του Ρόμπιν Λουντ στο εικοσάλεπτο, με αποτέλεσμα οι "βυσσινί" να παραμείνουν στους 22 βαθμούς και να αγνοούν τη νίκη στο δεύτερο γύρο. Από την άλλη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στη πρώτη φετινή νίκη μακριά από τη Λεωφόρο, εκτός έδρας νίκη μετά τις 2 Απριλίου και το 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ, την περσινή σεζόν.

Στην κορυφή παρέμεινε ο ΠΑΟΚ ο οποίος έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει στη Λαμία την τοπική ομάδα με 2-0 και να φτάσει τους 52 βαθμούς με την ομάδα του Λουτσέσκου να παραμένει το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Πλέον για τους Θεσσαλονικείς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ όσον αφορά τη Λαμία παρέμεινε στους 20 βαθμούς και σε αγωνία αναφορικά με την παραμονή της στην Super League.

Καταιγιστική η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Ξάνθη με 4-0 στο ΟΑΚΑ, χατ-τρικ ο κεντρικός αμυντικός Όγκνιεν Βράνιες, με την Ένωση να παραμένει στο -2 από τον ΠΑΟΚ και να παραμένει στο κυνήγι του, αναφορικά με τον τίτλο του πρωταθλητή. Από την άλλη η Ξάνθη γνώρισε βαριά ήττα και υποχώρησε στην έκτη θέση έχοντας πλέον 29 βαθμούς.

Ακόμα μια νίκη για τον εκπληκτικό φέτος Ατρόμητο που επικράτησε στην Τρίπολη, του επίσης δυνατού Αστέρα με 1-0 και έφτασε έτσι τους 42 βαθμούς, έχοντας εξασφαλισμένη την παρουσία του στην Ευρώπη και κοιτάει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ήτοι μήπως περάσει βαθμολογικά τον Ολυμπιακό που έχει ένα βαθμό περισσότερο. Από την άλλη ο Αστέρας παρέμεινε στους 28 βαθμούς, ισόβαθμος πλέον με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένας ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Πέδρο Κόντε νίκησε εύκολα στα Χανιά τον ουραγό και ουσιαστικά υποβιβασμένο Πλατανιά με 3-0. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τη νίκη αυτή μπήκε και πάλι στο κόλπο της Ευρώπης καθώς είναι στο -3 από τον Πανιώνιο, με τον οποίο υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Οι Νεοσμυρνιώτες σε ένα κακό παιχνίδι ηττήθηκαν με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τους Πειραιώτες να φτάνουν σε νίκη μετά από τις ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Η πειραϊκή ομάδα με τη νίκη αυτή έφτασε τους 43 βαθμούς και πλέον θα επιδιώξει μήπως κερδίσει στην Τούμπα και αναθερμανθεί το ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.

Σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχε η Κέρκυρα η οποία στο ντέρμπι ουραγών νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στο νησί των Φαιάκων. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έφτασε τους 18 βαθμούς και προσπέρασε την Ελαφρά Ταξιαρχία που παρέμεινε στους 16 και βρέθηκε στην διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος στη Λιβαδειά ο Παναιτωλικός χάρις σε δυο εύστοχα πέναλτι του Μοράρ επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-1 και έφτασε τους 26 βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί έχουν έναν λιγότερο. Δυο ομάδες οι οποίες ουσιαστικά δεν κυνηγούν κάτι καθώς πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, αλλά παράλληλα δεν κινδυνεύουν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 22ης αγωνιστικής της Super League:

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 0-3

ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0

Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 1-2

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-0

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1

Βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 52

2. ΑΕΚ 50

3. Ολυμπιακός 43**

4. Ατρόμητος 42

5. Πανιώνιος 31

6. Ξάνθη 29

7. ΠΑΣ Γιάννινα 28

8. Αστέρας Τρίπολης 28

9. Παναθηναϊκός 27*

10. Παναιτωλικός 26

11. Λεβαδειακός 25

12. ΑΕΛ 22

13. Λαμία 20

14. Κέρκυρα 18

15. Απόλλων Σμύρνης 16

16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Από τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί πρωτόδικα τρεις βαθμοί

23η αγωνιστική

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός

17:15 Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης

19:30 Παναθηναϊκός - Λαμία

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

15:00 Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης

17:15 Παναιτωλικός - Κέρκυρα

17:15 ΑΕΛ - Πλατανιάς

19:30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

19:30 Ατρόμητος - ΑΕΚ