Βαθμολογία

ΑΕΚ – Ξάνθη 4-0

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη. Η Ένωση κατάφερε να πετύχει ευρύ σκορ στα πρώτα 45 λεπτά και να παίξει χωρίς άγχος στο δεύτερο προσφέροντας στους οπαδούς της ευχάριστο και συνάμα αποκριάτικο απόγευμα πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Έτσι η οικογένεια του Δικέφαλου εόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, εκτός από το χαλαρό τρίποντο, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς η ομάδα καλαθοσφαίρισης ήταν παρούσα στο ΟΑΚΑ, αποθεώθηκε από τον κόσμο και οι ποδοσφαιριστές έκαναν το γνωστό πασίγιο (ελληνιστί πέρασμα) στους μπαστεμπολίστες.

Κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας που απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι, ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η Ένωση όμως άνοιξε το σκορ 5' με γκολ του Βράνιες. Στη συνέχεια ο Βόσνιος πήρε φόρα και σημείωσε άλλα δύο τέρματα με κεφαλιά στο 19' και στο 33'. Ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια, ο Μπακασέτας συμπλήρωσε το καρέ των τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της, για συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με Ντιναμό Κιέβου και έδωσε χώρο στην Ξάνθη, η οποία δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν και άλλες ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Λιβάγια, στο 80' δεν κατάφεραν όμως να σημειώσουν και πέμπτο γκολ. Έτσι το 4-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Μπρίτο, Κασάδο (46' Μεχία), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (60' Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Σιλά (80' Ορφανίδης), Γκαράβελης.