Βαθμολογία

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 0-3

Στο κυνήγι της πέμπτης θέσης, που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στα προκριματικά του Europa League, παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος επικράτησε στα Περιβόλια του Πλατανιά με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τη νίκη αυτή, που προήλθε με τέρματα του μόνιμου σκόρερ των Ηπειρωτών Πέδρο Κόντε και ένα του Μπέριου, έφτασε τους 28 βαθμούς και έπιασε στην έβδομη θέση τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Πλατανιάς με μόλις 10 πόντους ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί στη Football League.

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν υπήρχε γκολ, παρότι ο ΠΑΣ είχε δυο ευκαιρίες και ένα δοκάρι, ενώ ο Πλατανιάς είχε και αυτός δυο καλές στιγμές, στην επανάληψη ο ΠΑΣ με δυο γρήγορα τέρματα του Κόντε μετέτρεψε το 0-0 σε 0-2 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη, πριν ο Θοδωρής Μπέριος πετύχει το τρίτο τέρμα της ηπειρώτικης ομάδας.

Στο 33' ο ΠΑΣ θα μπορούσε να κάνει το 0-1 ωστόσο ο Μπετρά με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μανθάτη, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο στείρο 0-0. Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόντε με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-1, προηγήθηκε σουτ του Χαλκιαδάκη και η μπάλα από την κόντρα στρώθηκε στον Ισπανό, ο οποίος στο 51' με πλασέ έκανε το 0-2 και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του "Άγιαξ" της Ηπείρου.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 86' ο Μπέριος με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο υψηλόσωμος στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα είχε σκοράρει και πάλι στα Περιβόλια την σεζόν 2013-2014, Καθαρά Δευτέρα τότε, στη νίκη του ΠΑΣ με 2-1. Για την ιστορία το έτερο τέρμα των Ηπειρωτών τότε είχε πετύχει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Στάμου (58' Ντουαλά), Πλιάτσικας, Πατράλης, Μάλσα, Ουντότζι (49' Κασάλιτσα), Νίλι (77' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος (76' Μπέριος), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (71' Νικολιάς), Βιντάλ, Χαλκιαδάκης (58' Γιάκος), Μπετρά, Κόντε.