Βαθμολογία

Κόντε: «Nα βρεθώ σε μια μεγαλύτερη ομάδα...»

Kάθε λόγο για να είναι χαρούμενος είχε ο Πέδρο Κόντε την Παρασκευή (16/2), καθώς έλαβε τα βραβεία του για την ανάδειξή του σε MVP της 21ης αγωνιστικής, όπως επίσης για το καλύτερο γκολ.

Στις δηλώσεις του ο Ισπανός φορ δεν έκρυψε ότι θα τον ενδιέφερε η προοπτική να αφήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα για μία μεγαλύτερη ομάδα της χώρας μας, αν και τόνισε ότι είναι πρόωρο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

«Μου αρέσει πολύ εδώ και θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και τι μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. Στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ίσως υπάρξει κάποια άλλη χώρα, κάποια άλλη ομάδα, αλλά για την ώρα μου αρέσει πάρα πολύ εδώ.

Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Δεν είναι αυτή η στιγμή για να σκεφτώ κάτι για την ανανέωση του συμβολαίου. Αυτό που με νοιάζει είναι το επόμενο παιχνίδι, είναι να κερδίζει η ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο όταν έρθει η στιγμή και από εκεί και πέρα δεν είναι η στιγμή για να κάνω σχέδια. Άλλωστε, έχω έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα έκανα και δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο (σ.σ. για το αν θα πήγαινε σε μεγαλύτερη ομάδα). Είναι πολύ υποθετική ερώτηση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω και να προσφέρω το καλύτερο για την ομάδα.

Σίγουρα για κάθε ποδοσφαιριστή και για μένα είναι κάτι διαφορετικό όταν μια μεγάλη ομάδα σου κάνει μια πρόταση. Κι εγώ θέλω να πάω παραπάνω, θέλω να ανέβω ψηλότερα και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και το γεγονός ότι μπορεί να βρεθώ σε μια μεγαλύτερη ομάδα, θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό για μένα και την καριέρα μου», δήλωσε ο άσος των Ηπειρωτών. Επίσης, είπε:

Για την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Η πιο σημαντική σκέψη είναι ότι κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς με αυτά τα δύο γκολ και ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη και τους βαθμούς. Αυτή είναι η πιο σημαντική μου σκέψη».

Για τη διπλή βράβευση: «Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω διπλό βραβείο, αυτά του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ. Είχε συμβεί το ίδιο πέρυσι, όμως ήταν σε ξεχωριστά παιχνίδια.

Όπως κάθε βραβείο, έτσι και αυτή τη φορά το αφιερώνω πάντα στην αγαπημένη μου, την οικογένειά μου, αλλά και σε έναν πολύ δικό μου άνθρωπο, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Φυσικά τα βραβεία τα αφιερώνω πάντα στην ομάδα».

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό και αν ήταν το καλύτερο που έχει σκοράρει στην καριέρα του: «Σίγουρα ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ που έχω πετύχει, όμως δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν το καλύτερο. Έχω σκοράρει πάρα πολλά ωραία γκολ, όπως πέρυσι με τον ΠΑΣ, αλλά και στην Ισπανία. Σίγουρα το θεωρώ ως ένα από τα πιο όμορφα τέρματα που έχω σκοράρει».

Για το αν διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του: «Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου. Έχουν υπάρξει ανάλογες και στην Ισπανία, αλλά, ναι, είναι μια καλή σεζόν για μένα».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και μου αρέσει πολύ ο κόσμος εδώ. Άλλωστε έχει πολλά κοινά και με την Ισπανία. Οι Έλληνες και οι Ισπανοί μοιράζονται πολλά κοινά».

Για το αν θα σκοράρει και κόντρα στον Πλατανιά: «Δεν μπορώ να πω από τώρα και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι καλά, να μην έχω τραυματισμούς και να υπάρξουν οι ευκαιρίες για να μπορέσω να σκοράρω. Αν δημιουργηθούν οι ευκαιρίες, είμαι σίγουρος ότι θα βάλω γκολ. Διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».