Βαθμολογία

Γκαρθία σε παίκτες: «Όλοι θα κριθείτε στα ματς που απομένουν»

Εννιά ματς απέμειναν για τον Ολυμπιακό έως το τέλος μιας κακής σεζόν και ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν ξεκάθαρος στην προπόνηση της Παρασκευής (16/2), μιλώντας στους παίκτες.

Ο Καταλανός τεχνικός, λοιπόν, τόνισε ότι όλοι είναι υπό κρίση, ενώ έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση τον Μάρτινς και τον Χουτεσιώτη, που, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις.

«Έχουμε μπροστά μας εννιά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι κριτήριο για όλους. Όλοι θα κριθείτε σε αυτά. Κανένας δεν είναι σίγουρος στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Για αυτό όλοι σας πρέπει να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Θέλω να ξέρετε και να μην ξεχνάει κανείς ότι είμαστε όλοι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και πρέπει όλοι να είμαστε επαγγελματίας. Σε όλα και πάντα. Δείτε τα παραδείγματα του Αντρέ (Μάρτινς) και του Λευτέρη (Χουτεσιώτης). Είναι παράδειγμα επαγγελματισμού αυτοί οι δύο παίκτες. Δεν παίζουν πολλά παιχνίδια, αλλά κάνουν προπόνηση στο 100%, δεν παραπονιούνται ποτέ και δείχνουν ότι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα. Είναι κι άλλοι με σωστή συμπεριφορά, αλλά επικεντρώνομαι σε αυτούς τους δύο τώρα, γιατί είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα», είπε αρχικά ο Γκαρθία.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα, αυτό που με νοιάζει και κοιτάζω πρώτα από όλα είναι να σας κάνουμε καλύτερους παίκτες. Και μετά θα έρθουν και τα αποτελέσματα και οι τίτλοι. Αυτοσκοπός μου είναι να είμαι ευχαριστημένος εγώ από τη δουλειά που κάνω και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες μου μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω εάν με πάρει τηλέφωνο ένας άλλος προπονητής για κάποιον ποδοσφαιριστή μου, να έχω να του πω τα καλύτερα για αυτόν.

Από την πλευρά μας, επειδή η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, αποφασίσαμε να ρίξουμε λίγο την ένταση στις προπονήσεις. Κανονικά θα σας κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις, πιο δυνατό πρόγραμμα, όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα».