Βαθμολογία

«Θερμό επεισόδιο στο Μαξίμου τη νύχτα των Ιμίων»

Η νύχτα που η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το πλοίο του ελληνικού Λιμενικού «Γαύδος» ήταν «θερμή» για το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακου» την Παρασκευή (16/2), μετά το σοβαρό περιστατικό στα Ίμια, σημειώθηκε επεισόδιο στο μέτωπο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη, ενημερώθηκε καθυστερημένα για το συμβάν από στενό του συνεργάτη που είχε συνομιλία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και όχι από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν εκείνος που ζήτησε να μην υπάρξει επιθετική απάντηση προκειμένου να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε τη στήριξη από Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως αυτό ήταν και το ζητούμενο, δηλαδή να μην κλιμακωθεί η κατάσταση, και σημειώνουν ότι αντίθετα ο Πάνος Καμμένος είναι μια «βραδυφλεγής βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, αποδεικτικό των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι ότι ο Καμμένος μφανίστηκε για να κάνει δήλωση δύο ημέρες μετά το επεισόδιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, πάντως μιλώντας για το περιστατικό ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένα “θερμό επεισόδιο”, οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι άριστες».