Βαθμολογία

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα προς Άγκυρα

Σφοδρότατη επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά της κρίσης των Ιμίων.

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ή θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. «Η προκλητικότητα είναι ανευθυνότητα και θρασυδειλία» επισήμανε, απευθυνόμενος στα μέλη του λιμενικού σώματος.

«Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια, είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες, πυλώνας ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε, και πρόσθεσε με νόημα: «κάποιοι δεν το θέλουν αυτό, να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα και με την τήρηση του διεθνούς δικαίου».

«Τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της ΕΕ… Αυτό καλό θα είναι να το λαμβάνουν υπόψη όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια ήταν αποτέλεσμα μια τελείως ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές… Το ελληνικό λιμενικό θα συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του να σώζει ζωές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

πηγή: skai.gr