Βαθμολογία

Για το πρώτο βήμα η ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το Europa League σήμερα (15/2) με τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "32" της διοργάνωσης εκεί που υπάρχει για ακόμα μια σεζόν ελληνική εκπροσώπηση.

Η ΑΕΚ, που επέστρεψε για τα καλά στον ευρωπαϊκό χάρτη με την πρόκριση της στους ομίλους του Europa και την αήττητη πορεία της εκεί με σημείο αναφοράς τα δυο 0-0 με την Μίλαν, που της έδωσε την πρόκριση για τους "32" και τώρα έχει μπροστά της το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου.

Η Ένωση είναι ήδη πετυχημένη στην Ευρώπη και οτιδήποτε επιτυχία από εδώ και πέρα είναι υπέρβαση καθώς ο βασικός και μεγάλος στόχος της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ παραμένει το πρωτάθλημα. Όμως σίγουρα η Ευρώπη είναι Ευρώπη και η πρόκληση μιας ακόμα πρόκρισης είναι μπροστά στην "διψασμένη" ΑΕΚ.

Στο σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στις 22:05 με τους Ουκρανούς η ΑΕΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα και να πάει με άλλον αέρα στο Κίεβο για μια ακόμα ευρωπαϊκή επιτυχία. Κόντρα σε όλους και σε όλα και απέναντι σε μια πολύ δυνατή και σπουδαία ομάδα που και αυτή με τη σειρά της θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα.

Αγωνιστικά νοκ-άουτ είναι οι εδώ και καιρό τραυματίες Μάνταλος, Γιόχανσον, αλλά και οι προσφάτως τραυματίες Λόπες, Κονέ και ο Μασούντ που εμφάνισε ασθένεια. Επίσης εκτός είναι οι Χουλτ, Μοράν που δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια της Ευρώπης, αλλά και ο ανέτοιμος Τσόσιτς.

Λογικά κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, ο Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μπακάκης στο αριστερό και οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες τα δυο στόπερ. Γαλανόπουλος και Σιμόες θα είναι τα αμυντικά χαφ, ο Χριστοδουλόπουλος θα είναι στα δεξιά, ενώ στα αριστερά παίζεται μια θέση μεταξύ Μπακασέτα, Κλωναρίδη. Ο Λιβάγια θα είναι πίσω από τον μοναδικό επιθετικό τον Αραούχο.