Βαθμολογία

Εύκολα η Λίβερπουλ, 5-0 την Πόρτο

Η Λίβερπουλ επέστρεψε εντυπωσιακά στα νοκ-άουτ μετά από 9 χρόνια, καθώς νίκησε 5-0 την Πόρτο στο "Dragão" και η πρόκριση στο "Anfield" δεν πρόκειται να χαθεί. Χατ-τρικ ο Μανέ, από ένα γκολ οι Σαλάχ & Φιρμίνο.

Δεδομένη πρέπει να θεωτείται η πρόκριση της Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε 5-0 την Πόρτο στο "Dragão", έτσι η ρεβάνς στο "Anfield" δεν αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις.

Σκόραραν όλοι απ' την επιθετική τριάδα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Σαντιό Μανέ να πετυχαίνει τρία γκολ και τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο από ένα.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο άφησε στον πάγκο τον Ίκερ Κασίγιας και ο Ζοζέ Σα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μοιραίος, καθώς στο πρώτο γκολ έχει ξεκάθαρα την ευθύνη.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε αρκετά προσεκτικά την αναμέτρηση, είχε την κλάση να "χτυπήσει" όποτε έπρεπε και δεν "καθάρισε" απλά το ματς, αλλά και την πρόκριση.

Η Πόρτο ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό την αναμέτρηση, έχασε και την πρώτη ευκαιρία με τον Οτάβιο στο 10ο λεπτό, αλλά αρκετά νωρίς είχαν χαθεί τα πάντα για αυτήν.

Έπειτα από δύο επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή των "δράκων", η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 25' με τον Σαντιό Μανέ, έπειτα απ' την προσπάθεια και την κόντρα που κέρδισε ο Βαϊνάλντουμ. Ο Σενεγαλέζος έκανε το πλασέ, ο Ζοζέ Σα είχε κακή αντίδραση και έχει την ευθύνη για το 0-1.

Μόλις 4 λεπτά αργότερα ήταν άτυχος ο Πορτογάλος πορτιέρε, καθώς μετά το σουτ του Μίλνερ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά πήγε εν συνεχεία στον Σαλάχ, ο οποίος έπειτα από... χορευτικές κινήσεις έκανε το 0-2.

Η Πόρτο έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Τικίνιο στο 44' και αφού δεν κατάφερε να μειώσει, δέχτηκε και τρίτο γκολ στο 53', ξανά απ' τον Μανέ, ξανά με τον Ζοζέ Σα να είναι άτυχος, καθώς απεκρουσε σουτ του Φιρμίνο και ο Σαντιό Μανέ πήρε το... ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά σκόραραν όλοι της επιθετικής τριάδας των "κόκκινων", με τον Τζέιμς Μίλνερ να κάνει καταπληκτική πάσα στον Ρομπέρτο Φιρμίνο και αυτόν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-4 στο 69'. Ο Μίλνερ είναι πρώτος σε ασίστς στο Champions League και αυτή ήταν η 6η φετινή του!

Για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας είναι καλοί οι Μαρεγκά και Τικίνιο στην επίθεση, αλλά φάνηκε η απουσία του Βενσάν Αμπουμπακάρ, με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο μάλιστα στα τελευταία λεπτά να βάζει στο ματς τον Γκονσάλο Πασιένσια, ο οποίος κάποτε έπαιξε στον Ολυμπιακό.

Τελικά, ο Σαντιό Μανέ έκανε το παρθενικό του χατ-τρικ στο Champions League, καθώς στο 85' διαμόρφωσε το τελικό 0-5, με σουτ απ' το ύψος της περιοχής.

Σκόρερς: 25', 53' και 85' Μανέ, 29' Σαλάχ, 69' Φιρμίνο.

ΠΟΡΤΟ: Ζοζέ Σα, Ρικάρντο Περέιρα, Ντιέγκο Ρέγες, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Σέρζιο Ολιβέιρα, Έκτορ Ερέρα, Οτάβιο (46' Χεσούς Κορόνα), Μπραχιμί (62' Γουάρις), Μαρεγκά, Τικίνιο (74' Γκονσάλο Πασιένσια).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79' Τζο Γκόμεθ), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (75' Ματίπ), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (79' Ινγκς).