Βαθμολογία

Έκτακτο δελτιο ΕΜΥ με καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Νέα επιδείνωση του καιρού από την νύχτα της Τετάρτης (14/2) προς Πέμπτη (15/2) με κύρια χαρακτηριστικά:

α) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

β) τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας

γ) τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Πέμπτη

α) Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος. Μέχρι το βράδυ η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία η Ανατολική Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από το μεσημέρι η Κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς.

Την Παρασκευή

α) Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως Πιερία και Ημαθία. Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν και η Κρήτη.

β) Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά, ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Θεσσαλίας. Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου, κυρίως Αχαΐας, της Ευρυτανίαας και της Φωκίδας, αλλά και της Φθιώτιδας.