Βαθμολογία

Γρηγορίου: «Πολύ σημαντική νίκη»

Ο Πανιώνιος μέσα σε λίγο καιρό κέρδισε για τρίτη φορά τη Λαμία το Σάββατο (10/2) και διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική νίκη ενώ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθειά τους στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς των «κυανέρυθρων» στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο του Κυπέλλου. Περιμέναμε ότι θα έρθει πολύ κλειστά η Λαμία. Εμείς έπρεπε να βρούμε λύσεις να διασπάσουμε την άμυνα αυτή. Συγχαρητήρια στα παιδιά, σε μία εβδομάδα δώσαμε τρία σημαντικά παιχνίδι. Έπρεπε να κάνουμε ένα ροτέισον για να είμαστε πιο φρέσκοι. Στο πρώτο μέρος είχαμε αρκετές προϋποθέσεις, αλλά δεν ανοίξαμε το σκορ. Μοιραία στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να βρούμε λύση με κάθε τρόπο, ώστε να πετύχουμε το γκολ. Αλλάξαμε 4 σχηματισμούς. Σε μία από αυτές όταν έπαιξε ο Λάμπρου με τον Νίλσεν μαζί κερδίσαμε εκεί το πέναλτι. Πετύχαμε το γκολ και φτάσαμε στην σημαντική νίκη. Ευχαριστώ τον κόσμο πάρα πολύ και θα το λέω πάντα αυτό. Και με αυτές τις καιρικές συνθήκες ήρθαν και μας βοήθησαν».

Για το αν οι πολλές αλλαγές που κάνει μέσα στο παιχνίδι μπερδέυει και τους αντιπάλους: «Αυτό προσπαθούμε και να βρούμε λύσεις εμείς, αλλά και για να μπερδέψουμε τον αντίπαλο, όπως έγινε και στο γκολ. Είδαμε τον Λάζαρο να πηγαίνει αριστερά, δεξιά, να παίζει φορ. Με εντυπωσίασαν τα παιδιά γιατι ανταποκρίθηκαν στους σχηματισμούς μας. Ο Γεσίλ έβγαλε πρόβλημα στο 40' και μετά παίζαμε με έναν φορ τον Νίλσεν που ήρθε πριν λίγο καιρό στην ομάδα. Φέτος έχουμε δείξει ότι σκοράρουν πολλοί παίκτες μας. Όλα πήγαν καλά».

Για τους τραυματίες Γεσίλ, Σιώπη, Ντουρμισάι: «Για τον Γεσίλ θα ξέρουμε την Δευτέρα. Πρέπει να περάσουν οι πρώτες ώρες και να κάνει τις εξετάσεις του. Είχαμε πει με τον Ντουρμισάι να παίξει στο Κύπελλο με την Λαμία και ο ίδιος κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και καιρό. Σιώπης και Ντουρμισάι χρειάζονται περίπου ένα μήνα».

Για την εκτέλεση του πέναλτι και την επιθυμία του Λάμπρου να το εκτελέσει: «Πάντα βάζω δύο επιλογές πριν την έναρξη του αγώνα. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Μπραχίμι και ο Μασούρας, ο Μασούρας είχε ήδη βγει, οπότε ο Λάμπρου ήθελε να το κάνει και έδειξε ότι το θέλει και το πιστεύει πολύ. Σε ένα παιδί 20 χρόνων κάνεις κακό αν του κόψεις την φόρα. Είμαι της φιλοσοφίας πως από το να χάσεις ένα παίκτη, καλύτερα να χάσεις ένα παιχνίδι».