Βαθμολογία

Απίστευτες απειλές για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο

Απίστευτες απειλές για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο, παράλληλα, με αυτή στην Αφρίν, εξαπέλυσε ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

«Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» φέρεται να δήλωσε, την Παρασκευή (9/2).

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ακάρ τόνισε: «Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ιμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Εχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».

«Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος επιτελάρχης πέταξε με ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Αιγαίου, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.