Βαθμολογία

Κόντης: «Να βγάλουμε αντίδραση στο πρωτάθλημα...»

Eκτός ημιτελικών του Κυπέλλου έμεινε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την ΑΕΚ και ο Χρήστος Κόντης, που αναγκαστικά κάθισε στον πάγκο λόγω του ξαφνικού προβλήματος υγείας του Όσκαρ Γκαρθία, τόνισε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα εν όψει Ατρόμητου.

Ο εκ των συνεργατών του Ισπανού τεχνικού είπε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα. Σήμερα τέλειωσε ο στόχος του Κυπέλλου. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, έχουμε δύσκολο ματς την Κυριακή, πρέπει να βγάλουμε αυτή την αντίδραση. Έχουμε και την ποιότητα να ανατρέψουμε οποιαδήποτε κατάσταση». Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για το πώς εξηγεί το μπλακ άουτ του δεύτερου ημιχρόνου: «Καλησπέρα, θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον προπονητή μας. Ήταν ένα σοκ για όλους, προέκυψε ένα πρόβλημα υγείας και έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Θεωρώ ότι μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, αλλά έγερνε προς τη δική μας πλευρά. Κρατήσαμε την μπάλα, χτίσαμε από πίσω και σιγά σιγά φαινόταν ότι θα δημιουργούσαμε ευκαιρίες για να φτάσουμε στο γκολ που δεν ήρθε τελικά.

Στο δεύτερο μέρος δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο κακή η εικόνα μας, απλώς η ΑΕΚ από το 55' έως το 75' πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε σε δύο αδράνειες, ένα γλίστρημα, να βάλει δύο γκολ και πιστεύω άλλαξαν πολλά στο παιχνίδι. Από την άλλη, θεωρώ ότι η δική μας ομάδα βάζοντας το γκολ έβγαλε μία αντίδραση και φάνηκε με τις δύο ευκαιρίες με τον Τζούρτζεβιτς και τον Ταχτσίδη ότι ήμασταν κοντά στο να πάρουμε την πρόκριση».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν απείλησε στο διάστημα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο: «Θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού η ΑΕΚ προφύλαξε τα νώτα της, ήταν πιο καλά κλεισμένη και δεν βρήκαμε πολλές ευκαιρίες για να απειλήσουμε, μια-δυο φάσεις με Μάριν και Μιραλάς μόνο. Σίγουρα θα έπρεπε σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, έχοντας την μπάλα στα πόδια, να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Παίζαμε όμως και κόντρα σε μία ψυχωμένη ομάδα που προσπαθούσε να μην δεχτεί γκολ που είχαμε την κυριαρχία».

Για τον Σισέ: «Αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα εκτός από του προπονητή που αντιμετωπίσαμε πριν από τη σέντρα. Από ένα χτύπημα ένιωσε πόνους, έκανε ένεση, στο ζέσταμα ένιωσε έντονους πόνους και δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Εκεί ήταν μία αλλαγή στα πλάνα που έπρεπε να έρθει ο Ρομαό πίσω και ο Ζιλέ στη θέση του».

Για το αν θα μπορούσε να παίξει στην άμυνα ο Ζιλέ: «Ο Ρομάο είναι πιο έμπειρος. Δεν νομίζω ότι ο Ζιλέ μπορούσε να καλύψει τη θέση καλύτερα από τον Ρομαό. Είχαμε χάσει και τον Ένγκελς, είχαμε πολλές απώλειες στο αμυντικό κομμάτι. Δεν είχαμε πολλές επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση».