Βαθμολογία

Το πανόραμα της 20ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (5/2) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης η 20η αγωνιστική της Super League.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Πανιώνιο στο AEL FC ARENA σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη και δικαιούνταν τη νίκη. Όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τους Νεοσμυρνιώτες η οποία φέρνει την ομάδα του Ηλία Φυντάνη στους 22 βαθμούς, ισόβαθμη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Πανιώνιος έφτασε τους 28, ισόβαθμος με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

Σε ένα ντέρμπι που μέχρι το 80' δεν είχε σπουδαίες φάσεις η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Πειραιά με 2-1, παρότι οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με τον Ανσαριφάρντ. Η Ένωση έβγαλε χαρακτήρα και με τέρματα των Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκη έκανε την ανατροπή και πήρε μια τεράστια νίκη, που είναι η δεύτερη φετινή με τους Πειραιώτες και μάλιστα με δεύτερη ανατροπή. Η ομάδα του Χιμένεθ έφτασε τους 44 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 40.

Παίζοντας ουσιαστικά στην ...Τούμπα, καθώς οι οπαδοί του έκαναν κατάληψη στις κερκίδες, υπό την ανοχή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-1 απέναντι στους Ηπειρώτες, με το πρώτο τέρμα πάντως να έπρεπε να ακυρωθεί καθώς ο σκόρερ Πέλκας ήταν σε θέση off-side. Πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε τους 46 βαθμούς στη μάχη του τίτλου, ενώ ο ΠΑΣ, που υπέστη την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του, παρέμεινε στους 22 βαθμούς, ισόβαθμος με την ΑΕΛ.

Βαθμολογική απώλεια για τον Παναθηναϊκό, ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου, με το "τριφύλλι" να μένει στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο. Μια αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν καλύτερη των "πράσινων" και δικαιούνταν τη νίκη, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο που έσωσε την ομάδα του σε δυο περιπτώσεις. Η ομάδα του Ουζουνίδη έχει 24 βαθμούς, όσους και ο Λεβαδειακός, ενώ τα "καναρίνια" έφτασαν τους 20 και είναι ισόβαθμοι με την Λαμία.

Μια Λαμία η οποία υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε νέα βαθμολογική απώλεια εκτός έδρας καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της με τους Περιστεριώτες με σκορ 1-1, στη μάχη που δίνει για παραμονή. Για την ομάδα του Τεννέ ήταν ακόμα ένας βαθμός για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ ο Ατρόμητος έφτασε τους 38 και διατήρησε διψήφια διαφορά από τις ομάδες που είναι στην πέμπτη θέση.

Μοιρασιά βαθμών με το ίδιο σκορ, 1-1, στο παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη στο "Θ. Κολοκοτρώνης" σε παιχνίδι που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες, που δίνουν μάχη για την πέμπτη θέση, που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στα προκριματικά του Europa League, έφτασαν τους 28 βαθμούς και είναι ισόβαθμοι με τον Πανιώνιο.

Ίδιο αποτέλεσμα, 1-1, σε ακόμα ένα παιχνίδι της αγωνιστικής, αυτό στα Περιβόλια ανάμεσα στο Πλατανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παρότι οι Αθηναίοι προηγήθηκαν εν τούτοις ο Πλατανιάς ισοφάρισε δείχνοντας ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου έφτασε τους 10 βαθμούς, έναντι 15 της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Τέλος στη Λιβαδειά ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε για ακόμα ένα παιχνίδι τον παράγοντα έδρα και έφτασε στη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα με 2-0, με τα τέρματα των Βοιωτών να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον η ομάδα του Ανιγκό με τους 24 βαθμούς, ουσιαστικά καθάρισε με την παραμονή, όχι όμως και οι Φαίακες που έχουν δέκα λιγότερους και δύσκολο δρόμο για την επιβίωση τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 20ης αγωνιστικής της Super League:

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 1-1

ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3

Λαμία - Ατρόμητος 1-1

Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-0

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 46

2. ΑΕΚ 44

3. Ολυμπιακός 42

4. Ατρόμητος 38

5. Ξάνθη 28

6. Πανιώνιος 28

7. Αστέρας Τρίπολης 28

8. Λεβαδειακός 24

9. Παναθηναϊκός 24*

10. ΠΑΣ Γιάννινα 22

11. ΑΕΛ 22

12. Παναιτωλικός 20

13. Λαμία 20

14. Απόλλων Σμύρνης 15

15. Κέρκυρα 14

16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

21η αγωνιστική

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

15:00 Ξάνθη - Κέρκυρα

17:15 Πανιώνιος - Λαμία

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

15:00 Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός

17:15 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης

17:15 Παναιτωλικός - Πλατανιάς

19:30 Ατρόμητος - Ολυμπιακός

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΛ