Βαθμολογία

Γκαρθία: «Υπάρχουν πράγματα που τα ελέγχουν άλλες ομάδες»

Σαφείς αιχμές άφησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ με 1-2 ο Όσκαρ Γκαρθία για τους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος κάνοντας λόγο για πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει η ομάδα του.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε επίσης να υπερασπιστεί τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα τόσο με το να μην ξεκινήσει τον Ανσαριφάρντ όσο και με το να βάλει στην κορυφή τον Μιραλάς, ενώ προσέθεσε πως θα πρέπει να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του. Αναλυτικά όσα είπε:

«Λοιπόν, όταν σχεδιάζω ένα ματς το κάνω για 90 λεπτά. Σκέφτομαι όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι και το γκολ που βάλαμε το πλάνο μας πήγαινε καλά με ομάδα που έχει περίπου το ίδιο επίπεδο με εμάς και κάποιους καλούς παίκτες. Μέχρι τότε το πλάνο μας οδηγούσε στη νίκη. Υπήρχαν πράγματα και υπάρχουν που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα ελέγχουν άλλες ομάδες και ίσως και η Ομοσπονδια».

Για τη χρονική στιγμή που μπήκε ο Ανσαριφάρντ ανέφερε πως «μπήκε στην κατάλληλη στιγμή διότι έβαλε το γκολ».

Για τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, σχολίασε ότι «εκείνη την στιγμή βγάλαμε απειρία και κινήσεις λάθος στο κόρνερ. Πιστεύω γενικότερα ότι ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα. Μετά το 1-1 εμείς βγήκαμε επίθεση και το κυνηγήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και είμαστε Ολυμπιακός και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει».

Εκτός των άλλων του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τη θέση του Μιραλάς. «Έχει παίξει πολύ αριστερά. Το αναλύσαμε και μιλήσαμε μαζί του είπαμε να παίξει μπροστά. Αποφασίσαμε να τον βάλουμε εκεί και τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι το 82'».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το μέλλον: «Πρέπει να ανεβάσουμε το ηθικό των παικτών γιατί δέχθηκαν ένα... χτύπημα. Περιμέναμε να παίξουμε με την ΑΕΚ και εάν ήταν να χάσουμε με την νόμιμη οδό και όχι παράνομα. Μου τα είχαν πει για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά τώρα τα βιώνω. Είναι πολύ άδικο να παίζει κανείς με τα αισθήματα των αθλητών».