Βαθμολογία

Σύγκρουση τρένων στη Νότια Καρολίνα, δύο νεκροί

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε, την Κυριακή (4/2), στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Τρένο της εταιρείας Amtrak συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας CSX σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και ομάδες διάσωσης. Από τη σύγκρουση, εκτός από τους νεκρούς, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παράρτημα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Νότιας Καρολίνας (SCEMD).

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τους δύο νεκρούς. «Η αμαξοστοιχία 91 της Amtrak, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Μαϊάμι, έπεσε πάνω σε μια εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας CSX περίπου στις 2:35 πμ στο Κέις της Νότιας Καρολίνας. Εκτροχιάστηκε η πρόσθια μηχανή καθώς και ορισμένα βαγόνια του τρένου«, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Amtrak.

«Τα τραύματα των επιβατών ποικίλουν: από αμυχές και μελανιές μέχρι βαριά κατάγματα. Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία», δήλωσε ο Ντέρεκ Μπέκερ του SCEMD.