Βαθμολογία

«Πρέπει να το λύσω το θέμα, έχω ευθύνη στη χώρα...»

Τετ α τετ για το Σκοπιανό είχαν το περασμένο Σάββατο (27/1) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μία εβδομάδα αργότερα ήρθε στο προσκήνιο το τι είπε ο αρχηγός της κυβέρνησης για το εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ανέσυρε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για μικροπολιτικούς σκοπούς και αποσκοπώντας στη διάσπαση της Ν.Δ.

«Όσο κάθομαι εγώ στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχω ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της. Ούτε να διχάσω ούτε να ενώσω κανέναν. Πρέπει να το λύσω το θέμα», φέρεται να ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, υπήρξε αντίδραση και κύκλοι της Πειραιώς έκαναν λόγο το βράδυ του Σαββάτου για αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού που ορίζονται από το Σύνταγμα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για μικροκομματικούς χειρισμούς.

«Η διαρροή του Μαξίμου είναι ακατανόητη. Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ. Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα», έλεγαν χαρακτηριστικά από τη Ν.Δ.