Βαθμολογία

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0

Ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο σε ένα ματς, στο οποίο είχε ως κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακά του, Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που έκανε σημαντικές αποκρούσεις για να κρατήσει το μηδέν. Για το Τριφύλλι έκαναν το ντεμπούτο τους ο Κάτσε και ο Μυστακίδης, με τον δεύτερο να μπαίνει αλλαγή και να έχει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε.

Έτσι, οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να κάνουν ως… δώρο τη νίκη στους φιλάθλους τους ανήμερα των εορτασμών για τα 110 χρόνια του συλλόγου. Ελάχιστες καλές στιγμές σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται. Ο Παναιτωλικός έκλεισε καλά τους χώρους στα μετόπισθεν, ενώ ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά και έκλεψε αρκετές φορές την μπάλα, όμως δεν είχε καθόλου καλές συνεργασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ο Παναιτωλικός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 16’, όταν η καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 24’, όταν ο Δώνης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ροντρίγκες και έφυγε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, όμως ο Μιχάι πρόλαβε να βάλει την κόντρα τελευταία στιγμή και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 32’ οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Χατζηγιοβάνη εντός περιοχής (σωστά δεν δόθηκε), ενώ στο 34’ ο Μαρινάκης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, με την μπάλα να χτυπά πάνω του και να φεύγει λίγο έξω μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη,

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μέρος, στο οποίο καταγράφηκαν ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, κυρίως για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε την κεφαλιά του Κλέσιο από την μικρή περιοχή (59’), ενώ έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση σε σουτ του Ντίας  και εν συνεχεία του Μαρινάκη στο 62’. Στο 70’ ο Γιόχανσον ήταν αυτός που έσωσε τον Παναθηναϊκό με προβολή σε σουτ του Μοράρ από το ύψος του πέναλτι.

Όσο για τους Πράσινους, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις. Ο Χατζηγιοβάνης είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο έξω στο 54’, ενώ στο 89’ το Τριφύλλι είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Μυστακίδης έπιασε φανταστικό γυριστό σουτ και ο Κυριακίδης απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λούντ, Κουρμπέλης (46' Μυστακίδης), Άλτμαν (78' Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (71' Κουλιμπαλί).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90'+4' Νταλακούρας), Κλέσιο (78' Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88' Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.