Βαθμολογία

Επίθεση με μπογιές και σπρέι στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Mε την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη θα διεξαχθεί το κυριακάτικο (4/2) συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, με αντεξουσιαστές να αντιδρούν σε αυτό το γεγονός και να πετούν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, κοντά στην Ακρόπολη, το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2).

Παράλληλα, έγραψαν με σπρέι στον τοίχο απειλητικό μήνυμα, αναφέροντας ότι «η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος».

Ο ίδιος, πάντως, μέσω συνεργατών του, τόνισε ότι δεν φοβάται και δεν πτοείται και στο ιστολόγιό του αναφέρονται τα εξής: «Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας Συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ας κρίνει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοι είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά».

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Μ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο να μην πτοηθούν, ναα αυξήσουν τη θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».