Βαθμολογία

«Διοργανωτές και Αρχές να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο»

Η Αθήνα προετοιμάζεται για το συλλαλητήριο της Κυριακής (4/2) με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, να καλεί τους πολίτες να σεβαστούν την πόλη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος, την Παρασκευή (2/2), ζήτησε από όλους όσοι συμμετάσχουν στη συγκέντρωση να απομονώσουν τα ταραχοποιά στοιχεία. Παράλληλα, ανέφερε πως εκείνος δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο καθώς δεν θεωρεί πως απειλείται η εθνική ταυτότητα.

«Τους γείτονες πρέπει να τους αγκαλιάζουμε», τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει γενναία βήματα, να μην αντιμετωπίζει το θέμα φοβικά, εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή δύναμη, εμείς, σε σχέση με το κράτος αυτό, είμαστε η μεγάλη χώρα, εκείνοι μας τείνουν το χέρι και εμείς πρέπει να το λάβουμε πραγματικά υπόψη, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος».

«Το ζήτημα αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της χώρας μας», υπογράμμισε, αναφέροντας ότι «μας εμποδίζει να έχουμε στενές σχέσεις με όλα τα Βαλκάνια, αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις με την πΓΔΜ, εμποδίζει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και συντελεί στην προσπάθεια σταθεροποίησης όλης της περιοχής».