Βαθμολογία

Επίθεση στο γραφείο του πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννη Λαϊνιώτη

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του α΄ επιλαχόντος Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στην Αχαΐα Γιάννη Λαϊνιώτη πραγματοποίησαν άγνωστοι, την Πέμπτη (1/2). Οι δράστες πέταξαν μπογιά στην πόρτα, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ έσπασαν την πόρτα του γραφείου.

Μετά την επίθεση στα γραφεία έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προκειμένου να διεξάγουν έρευνες. Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαϊνιώτης ανέφερε:«Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις πρόσφατες ξεκάθαρες δηλώσεις μου για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά ίσως και από την άμεση κινητοποίησή μου για τον συντονισμό της μαζικής μετάβασης Πατρινών και Αχαιών γενικότερα, με λεωφορεία, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, την προσεχή Κυριακή. Τέτοιες ενέργειες βίας και τρομοκρατίας τις καταδικάζω απερίφραστα απ’ όπου κι αν προέρχονται. Οι εμπνευστές της σημερινής επίθεσης στο πολιτικό μου γραφείο στην Πάτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως …λάθος πόρτα χτύπησαν!

Η ενέργειά τους αυτή και κάθε άλλη πράξη τρομοκρατίας και βίας, όχι μόνο δεν κάμπτει την αποφασιστικότητά μου για τα εθνικά μας θέματα αλλά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το πατριωτικό αίσθημα που διακατέχει εμένα και τον ελληνικό λαό που αυτές τις μέρες λέει:

«Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και στην παραχάραξη της ιστορίας της πατρίδας μας». «Ο φασισμός της τρομοκρατίας δεν περνά σε άτομα που έχουν μάθει να αγωνίζονται έντιμα και αληθινά.

Επίσης, οι ενορχηστρωτές τέτοιων επιθέσεων, να γνωρίζουν ότι «φασισμός» είναι η επιβολή απόψεων με μη Δημοκρατικό τρόπο, αλλά και η προσπάθεια εφαρμογής οποιουδήποτε ύπουλου σχεδίου, ερήμην του διαλόγου και του Λαού.

Και επαναλαμβάνω προς πάσα κατεύθυνση ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όχι απλώς θα είμαι «παρών», αλλά έχω ήδη συντονίσει τη μαζική μετακίνησή μας στην πρωτεύουσα, όλων όσων θέλουμε να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία μας είναι μία, και είναι Ελληνική. Η ιστορία μας δεν χαρίζεται και δεν παραχαράζεται».