Βαθμολογία

Στον Κολοσσό ο Γιανγκ

Λίγες μέρες πριν ο Μάλκολμ Γκρίφιν πουλήθηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά ο Κολοσσός Ρόδου κινήθηκε γρήγορα και έκλεισε έτσι το κενό που δημιουργήθηκε με έναν παίκτη που γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο λόγος για τον Μπράντον Γιανγκ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο Λαύριο. Εκεί βρισκόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Σαμπβίλ του Λίβανου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και η μεταγραφή ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/1): «Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μπράντον Γιανγκ.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι γεννημένος στο 16 Νοεμβρίου του 1991, έχει ύψος 1,93μ. και είναι απόφοιτος του κολεγίου «DePaul» (2010-14). Ο Γιανγκ έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς τη σεζόν 2015/16 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Λαυρίου. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ελβετία και τη BBC Monthey, ενώ τη φετινή χρονιά ξεκίνησε στη λίγκα του Λιβάνου και τη Champville SC, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 14,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,8 κλεψίματα, σε 19 παιχνίδια»