Βαθμολογία

Χωρίς δάσκαλο η Α' δημοτικού στην Ιθάκη

Χωρίς δάσκαλο είναι τα παιδιά στην Α΄Δημοτικού στην Ιθάκη, με τον σύλλογο γονέων να κοινοποιεί το πρόβλημα και στο υπουργείο Παιδείας. Η δασκάλα, που είχε την τάξη από την αρχή της χρονιάς, έμεινε έγκυος και πλέον έχει άδεια.

Οι μικροί μαθητές αντί να μαθαίνουν πλέον πηγαίνουν από τάξη σε τάξη χωρίς να μπορούν να παρακολουθούν μάθημα και διδάσκονται μαθήματα χάρη σε δασκάλους που αφιλοκερδώς καλύπτουν το κενό. Το υπουργείο έδειξε να αδιαφόρησε καθώς το ζήτημα δεν λύθηκε μέσω διορισμών.

«Μπορεί να ακούγεται μικρό και ασήμαντο μπροστά στις δοκιμασίες που περνά η Χώρα μας και ο Λαός μας, αλλά είναι ενδεικτικό των εποχών αλλά και της Κοινωνίας που ζούμε.  

Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, οι Πολίτες να ασχολούμαστε με τον τρόπο που το Δημόσιο Οφείλει να αναπληρώνει Διδακτικό Προσωπικό που κάνει καλή και ορθή χρήση των δικαιωμάτων και των προνομίων που το ίδιο το Δημόσιο του έχει ορθώς παραχωρήσει, στα πλαίσια της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας που μαζί με τόσα άλλα ταλανίζει την Χώρα μας;», διερωτώνται στην επιστολή τους και καταλήγουν: «Σας καλούμε να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ, ως οφείλετε εκ του νόμου, στην αναπλήρωση της θέσης δασκάλου στην Α’ τάξη του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.