Βαθμολογία

Πρόκριση για ΠΟΕ δια χειρός Γούπου, φωνάζει δικαίως το Μακρυχώρι (PICS)

Την πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ πήρε η ομάδα του ΠΟ Ελασσόνας η οποία νίκησε στο Μακρυχώρι τον Αετό με 1-0.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Τσέτσιλα ήταν εμφανώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί απέναντι σε μια Ελασσόνα που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Γούπο που δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.

Βέβαια η ομάδα του Μακρυχωρίου έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την φάση στις καθυστερήσεις όπου δεν δόθηκε "καθαρό" πέναλτι σε ανατροπή του Τσαπλέ, με τον ρέφερι Μπουμαρσόπουλο να δείχνει στη φάση αυτή την δεύτερη κίτρινη (!!!) στον αμυντικό του Μακρυχωρίου προς γενική κατάπληξη όλων όσων ήταν στο γήπεδο.

Αγωνιστικά ο Αετός Μακρυχωρίου μπήκε δυνατά στο ματς και ήταν εκείνος που είχε τις κλασικές ευκαιρίες, με τον ΠΟΕ να παίζει με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές να πετυχαίνει και το τέρμα που εν τέλει του χάρισε τη νίκη. Στην επανάληψη καθολική υπεροχή του Αετού, που ανέβασε και άλλο στροφές, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση με κομβική φάση αυτή στις καθυστερήσεις.

Πέντε λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα ο Καλούσης έβγαλε ωραία σέντρα με τον Πάσσιο να γίνεται κάτοχος της μπάλας να περνά τους αμυντικούς, έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τον Γούπο να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, ενώ στο 15' σουτ του Πάσσιου εν κινήσει πέρασε ανεκμετάλλευτο. Όπως και το ωραίο σουτ του Φουσίκα στο 20' με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους πρωτοπόρους της Α1 ΕΠΣΛ χάθηκε στο 25' όταν ο Φουσίκας "έσπασε" τη μπάλα στο Καλούση και αυτός έδωσε στον Πάσσιο που έκανε το σουτ για να διώξει ασταθώς ο Γούπος και να απομακρύνει η άμυνα σε κόρνερ. Η Ελασσόνα στη μοναδική φάση της στο πρώτο μέρος πέτυχε γκολ όταν στο 35' ο Ματούλας εκμεταλλεύτηκε κακό διώξιμο των αμυντικών και με ωραίο σουτ έκανε το 0-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Καταιγιστικός και απόλυτα κυρίαρχος ο Αετός στην επανάληψη έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 60' όταν ο Τίκος εκτέλεσε φάουλ με τον Φουσίκα να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 63' πολύ καλό σουτ του Πάσσιου έδιωξε σε κόρνερ ο Γούπος. Δεν πέρασαν τρία λεπτά και ο Αετός απείλησε ξανά όταν ο Τίκος εκτέλεσε κόρνερ και ο Σουφχάρας έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της Ελασσόνας να δηλώνει πάλι παρών.

Στο 67' ο Τίκος πάσαρε στον Πάσσιο και αυτός έπιασε επικίνδυνο σουτ για να διώξει αμυντικός της Ελασσόνας, η οποία απείλησε μόλις μια φορά στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στην αμέσως επόμενη φάση όταν ο Ματούλας έβγαλε τη σέντρα για τον Μπούνα που έκανε το σουτ με τον Γκικούδη να διώχνει με τα πόδια τη μπάλα.

Και ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος το Μακρυχώρι όλο και περισσότερο αύξανε την πίεση στα καρέ της Ελασσόνας και έτσι στο 85' ο Φουσίκας εκτέλεσε φάουλ και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα ο Γούπος μπήκε στην πορεία της τόσο όσο χρειάστηκε για να σταματήσει στο δεξί δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Πάσσιος έκανε κοντινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Πάσσιος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γούπο που έδιωξε με τα πόδια τον κίνδυνο για να φτάσουμε στην επίμαχη φάση των καθυστερήσεων όταν στην περιοχή βρέθηκε ο Τσαπλές ο οποίος ανατράπηκε καθαρά από παίκτη του ΠΟΕ, όμως ο κ. Μπουμαρσόπουλος προς γενική κατάπληξη όλων έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον υψηλόσωμο αμυντικό που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Βάση της αγωνιστικής εικόνας του παιχνιδιού ο Αετός Μακρυχωρίου στάθηκε άτυχος να πάρει την πρόκριση.

Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Παραφέστας, Ακρίβος).

Αετός Μακρυχωρίου (Δημήτρης Τσέτσιλας): Γκικούδης, Δάσσιος (46' Σουφχάρας), Τίκος, Τσαπλές, Αλμυρούλης, Καπετάνη (80' Μπούκας), Πάσσιος, Καλούσης (88' Τζίκα Ι.), Φουσίκας, Τσιαντούλης, Σαπάνης (46' Μπάρδας).

ΠΟ Ελασσόνας (Γιώργος Καμάκας): Γούπος, Μπούσιας, Σιαφαρίκας (84' Μπαρλαγιάννης), Περτζόνι, Λαγός, Σινάπαλος, Γελαλής Ν. (90' Θούμος), Παναγιώτου, Παπαχρήστος (71' Κυρίτσης Α.), Ματούλας, Μπούνα.

* Πρώτη εμφάνιση με τον Αετό Μακρυχωρίου για τον Ζαφείρη Σουφχάρα ο οποίος είναι αμυντικό χαφ και αγωνιζόταν στην Δήμητρα Γιάννουλης.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο αρχηγός του Αετού Μακρυχωρίου Παναγιώτης Φουσίκας θέλησε να τοποθετηθεί στο athleticlarissa.gr για την φάση των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Στην επίμαχη φάση από μπαλιά μέσα στην περιοχή βρέθηκε το στόπερ της ομάδας ο Φάνης Τσαπλές, ένα παιδί 21 ετών με 1.90 ύψος το οποίο παίζει στο κέντρο της άμυνας και δεν έχει παίξει ποτέ φορ, δεν έχει κάνει ποτέ του θέατρο λόγω θέσεως του και αντί στη φάση αυτή να δοθεί πέναλτι δόθηκε η αποβολή του. Όλοι είδαν ότι ήταν πέναλτι, εμείς, εσείς και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο παίκτης τσιμπάει τη μπάλα και ο αντίπαλος τον γκρεμίζει κάτω και έρχεται ο κ. Μπουμαρσόπουλος και αντί να δώσει πέναλτι έδωσε κόκκινη κάρτα...».

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ