Βαθμολογία

Άνετα στα ημιτελικά ο Αχιλλέας Φαρσάλων (PICS)

Μια πολύ άνετη πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ πανηγύρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος νίκησε στον Τύρναβο την τοπική ομάδα με 5-2.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν εμφανώς ανώτερη και αποτελεσματική και πήρε εύκολα την πρόκριση για την ημιτελική φάση στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Τύρναβος μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά χάνοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, ωστόσο η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα του Τάκη Παραφέστα που μέσα σε οκτώ λεπτά μετέτρεψε το 0-0 σε 0-3 καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Το 1-4 του ημιχρόνου δεν άφηνε περιθώρια στη συνέχεια καθώς τυπική διαδικασία ήταν το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι όπου το αξιοσημείωτο είναι ότι δόθηκαν τρία πέναλτι, δυο για τον Τύρναβο και ένα για τον Αχιλλέα, που ήταν όλα εύστοχα.

Μόλις στο 5' γυριστό σουτ του Γαλάνη η μπάλα πάνω από την εστία του Χάμου, ενώ στο 11' συρτό σουτ του Τζιόλα με τον Χάμο να μπλοκάρει τη μπάλα. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φαουλ από αριστερά με τον Αραπίτσα να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να κάνει το 0-1.

Στο 18' ο Γκαντρής βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάμο ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια διατηρώντας το 0-1 σε μια κομβική φάση καθώς τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2, όταν ο Αραπίτσας ανατράπηκε από τον Λιάκο με τον ρέφερι Κουκούλη να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Νέμπε να κάνει δυο τα τέρματα του Αχιλλέα.

Με την συμπλήρωση 23 λεπτών αγώνα ο Καραμπούζης με σουτ στη κίνηση από πάσα του Νεμπεγλέρα έκανε το 0-3, για να μειώσει ο Τύρναβος στο 33' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιόλα, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μπάκος σε ανατροπή του από τον Κούλπα. Ο Καραμπούζης ήταν ο σκόρερ του 1-4 για τα Φάρσαλα σε μια φάση όπου πάλι ξεκίνησε με σέντρα του Νέμπε.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Τζιόλας, πάλι από τα έντεκα βήματα σκόραρε για το 2-4, πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι σε χέρι του Μάρκου ύστερα από σουτ του Μπάκου. Και αφού ο Αραπίτσας αστόχησε στο 53' σε τετ-α-τετ με τον Παναγιωτόπουλο, που έδιωξε τη μπάλα, ήρθε το 75' όταν ο Νεμπεγλέρας με σέντρα βρήκε τον Αναγνώστη και αυτός με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 2-5.

Διαιτησία: Κουκούλης (Στάικος, Δεδικούσης)

Τύρναβος 2005 (Νίκος Αλεξούλης): Παναγιωτόπουλος, Λιάκος, Γανός, Γαλάνης, Τσούτσας, Τσατσελάρι (46' Καλέσης), Μπάκος, Πατσιωτός, Γκαντρής (57' Καραλής), Τζιόλας, Βλιώρας (46' Μαυροδήμος).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Καραμπούζης, Τλούπας (65' Κατσανάκης), Αραπίτσας (80' Κομισόπουλος Α.), Καραγκούνης (86' Δρόσος), Αναγνώστης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ