Βαθμολογία

Ο απολογισμός στην Ένωση, η επόμενη μέρα και η κοπή της πίτας (PICS)

Την Τρίτη (30/1) στο ξενοδοχείο «Olympus Terra Boutique Hotel» πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων – μελών της ΕΠΣΛ. Στο πλαίσιο αυτό κόπηκε και η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της εξάμηνης θητείας της νέας διοίκησης. Από την εκδήλωση απουσίασε δικαιολογημένα ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Τέλης Γκούμας ο οποίος είναι στο εξωτερικό για επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Το athleticlarissa κάλυψε την εκδήλωση και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ…

Έγινε οικονομικός απολογισμός του έτους 2017 και ο προϋπολογισμός του έτους 2018. Μάλιστα από τα έγγραφα που μας δόθηκαν προκύπτει πως αυτή τη στιγμή η ΕΠΣΛ έχει υπόλοιπο σε χρήση από 1/1/2018 το ποσό των 66559,09 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Δημήτρης Αλεξίου που είναι λογιστής της Ένωσης τόνισε πως όλοι οι έλεγχοι που έγιναν και αφορούν τα οικονομικά δεν είχαν κανένα ψεγάδι.

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΛ

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης και τόνισε τα εξής: «Όπως σας είχαμε πει και προεκλογικά, αποφασίσαμε ανοιχτά τα συμβούλια για όλους σας και για τα ΜΜΕ. Όλες οι συνεδριάσεις ηχογραφούνται και όλοι παρευρίσκεστε μπορείτε να πείτε την άποψή σας. Από τον Ιούλιο του 2017 που αναλάβαμε την διοίκηση της Ένωσης, μέχρι και σήμερα κάναμε 13 συνεδριάσεις εκ των οποίων οι δύο έγιναν στους δήμους της Ελασσόνας και των Φαρσάλων. Κάναμε κατανομή των αρμοδιοτήτων και ορίσαμε επιτροπές. Οι επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα, όλοι είμαστε ίδιοι δεν βάζουμε γραμμές σε κανέναν και θα δουλέψουμε για το καλό του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Η πειθαρχική επιτροπή στελεχώθηκε με τρεις δικηγόρους, θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά και να γίνει σωστή χρήση και έλεγχος, έτσι ορίσαμε ορκωτό λογιστή για τον έλεγχο του οικονομικού έτους.

Όσον αφορά για τους παράγοντες των σωματείων, κοιτάξτε να διαφυλάξετε τις ομάδες σας από ανάρμοστες συμπεριφορές, σκεφτόμαστε να θεσπίσουμε ένα βραβείο ήθους όπου θα είναι για κάθε κατηγορία και η ομάδα η οποία θα καταφέρνει να μην κληθεί σε απολογία και οι παίκτες της να μην τιμωρηθούν θα παίρνουν στο τέλος της σεζόν έπαθλο 2.000 ευρώ. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, αφού οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι πάρα πολύ μικρές και μειώσαμε την διαφορά τους 13 βαθμούς στους 7 αναφορικά με τον απευθείας πρωταθλητή. Αξίζει να αναφέρω όσον αφορά στα φυσιοθεραπεύτρια, βρήκαμε καινούρια στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα όπου έγιναν 320 θεραπείες στην Ελασσόνα, 350 θεραπείες στα Φάρσαλα, στη Λάρισα συνεχίζουμε με το «Απολλώνιο» και έχουν γίνει συνολικά 420 θεραπείες.  

Ιδρύσαμε σχολή Uefa C στη Λάρισα και διεξήχθη μερίδα διαιτησίας με εκπαιδευτές της ΚΕΔ. Η Ένωση «έτρεξε» το χορηγικό πρόγραμμα που αφορά την Α’ ΕΠΣΛ (De tox), οι Μικτές (Givova) και τμήματα υποδομών (Επιλογές βιβλιοπωλείο)».

Αναφορά στο κομμάτι της διαιτησίας…

Μάλιστα ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στην «καυτή πατάτα» που κρατάει στα χέρια του, αφού είναι πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας και είπε τα εξής: «Η διαιτησία πρέπει να έχει βοηθητικό ρόλο και όχι τον κυρίαρχο. Βγάλτε από το κάδρο την διαιτησία. Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να γίνει με μαγικό τρόπο, εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση. Κάθε Δευτέρα γίνονται επιμορφωτικά μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις. Να γνωρίζεται πως και οι διαιτητές τιμωρούνται, όταν κάνουν κάτι εσκεμμένα και το επαναλαμβάνουν. Θα φροντίσουμε να έχουμε όσους περισσότερους παρατηρητές διαιτησίας μπορούμε για να έχουμε την πλήρη εικόνα».

«Στοίχημα» το Ενωσιακό γήπεδο

Γι’ ακόμη μία φορά η διοίκηση της ΕΠΣΛ έκανε αναφορά στο Ενωσιακό γήπεδο που θέλει να αποκτήσει και γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια ώστε η Λάρισα να αποκτήσει σύντομα το δικό της Ενωσιακό γήπεδο.

Η λαχειοφόρος

Για την μεγάλη λαχειοφόρο που τρέχει για την ενίσχυση των σωματείων έχουν πουληθεί μέχρι τώρα 55.000 λαχνοί, ενώ είναι συνολικά 75.000. Τα σωματεία που δεν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον μέχρι 7/2 οι λαχνοί θα δοθούν σε άλλα σωματεία. Τα δώρα είναι ένα ταξίδι, ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο.

Ο ετήσιος χορός

Ο ετήσιος χορός της Ένωσης θα γίνει στις 17/2/2018 στο κέντρο «Χίλια Χείλια» και το κάθε σωματείο θα μπορεί να πάρει από μία δωρεάν πρόσκληση.

Αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

Μάλιστα αναφέρθηκε πως τον προσεχή Μάιο θα γίνει έκτακτη συνέλευση (η επόμενη τακτική είναι για τον Αύγουστο) όπου οι παράγοντες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους και όλοι μαζί να αποφασίσουν για την αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων.

Και ερωτήσεις…

Τέλος να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο της ΓΣ ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που δέχθηκε και αφορούσαν αρκετά τρέχοντα θέματα της Ένωσης. Πολλές ερωτήσεις έγιναν για το θέμα της διαιτησίας που πάντα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως και για την πορεία των Μικτών που φέτος δεν ήταν καλή, μάλιστα ο κ. Μπουχλαριώτης αποδέχθηκε πως δεν υπήρχε ο χρόνος για να γίνει καλύτερος προγραμματισμός και να είναι αντάξια της ιστορίας η πορεία των Μικτών.

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ