Βαθμολογία

Η θέση του Πύρρου για τα επεισόδια

Επίσημη τοποθέτηση έκανε η ομάδα «Ο ΠΥΡΡΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» στην οποία απαντά στην ανακοίνωση της Προοδευτικής Ανάβρας για τα επεισόδια του κυριακάτικου (28/1) αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων.

Αναλυτικά η θέση του Πύρρου:

« «Κύριοι» της διοίκησης της Ανάβρας,

Θα περιμέναμε άλλα πράγματα στην ανακοίνωση σας αλλά κρίνοντας από τα όσα ανακοινώσατε καταλαβαίνουμε το επίπεδο σας. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, οι οπαδοί σας έβριζαν αδιαλείπτως παίκτες της ομάδας μας με διάφορα κοσμητικά επίθετα όπως «κω…-Αλβανοί θα σας γ.…σουμε» και άλλους αισχρούς χαρακτηρισμούς. Ρατσιστικές επιθέσεις παρόμοιου τύπου είναι συχνά βιώματα που αντιμετωπίζουμε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που αγωνιζόμαστε.

Μία ακόμη τέτοια επίθεση δεχτήκαμε στον αγώνα της Κυριακής. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου -και συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό του αγώνα- κερδίζουμε πέναλντι και ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Την ώρα εκείνη δεχτήκαμε απειλές και επίθεση από έναν οπαδό της ομάδος σας, ο οποίος έπεσε με τρακτέρ πάνω στο φράχτη του γηπέδου ακουμπώντας τον πάγκο της ομάδας μας τρομοκρατώντας και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων μας.

Ο ίδιος άρχισε να κινείται με το τρακτέρ μπρος-πίσω, απειλώντας μας ότι θα μας πατήσει και όταν ο κόσμος τρομοκρατήθηκε από τις κινήσεις του, έφυγε προς την απέναντι πλευρά του γηπέδου. Ο επαγγελματίας προπονητής σας κύριοι ήθελε να δείξει τον ρατσισμό και τον ανδρισμό του στου φίλους της ομάδας μας με χειρονομίες και δείχνοντας και πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια, όχι μόνον των οπαδών της ομάδας μας, αλλά και όλων των παρευρισκόμενων στο χώρο του γηπέδου, καθώς και του πρόεδρου της ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, κυρίου Μπουχλαριώτη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής βλέποντας τα γεγονότα διέκοψε τον αγώνα και κάλεσε όλους του ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Στο σημείο εκείνο και βλέποντας όλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ όπως και η ομάδα μας ζητήσαμε τη παρεμβολή της αστυνομίας για να συνεχιστεί χωρίς περαιτέρω επεισόδια ο αγώνας.

Κύριοι, κρατήστε τις απειλές σας. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η διοίκηση της ΕΠΣ Λάρισας θα επιληφθεί του ζητήματος και θα φροντίσει για την παραδειγματική τιμωρία της ομάδας καθώς και του προπονητή για ρατσιστική, αλλά και αντιαθλητική συμπεριφορά».