Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Ξεκάθαρα το έκρινε η διαιτησία...»

Άλλη μία ήττα από τον Παναθηναϊκό γνώρισε ο Ολυμπιακός, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εμφανίζεται εξοργισμένος με τη διαιτησία στη συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά, ο τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε: «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο πως το έκρινε η διαιτησία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο δύο δίποντα στην πρώτη περίοδο. Δεν μπορούσε να σκοράρει και η διαιτησία τον έστελνε συνέχεια στις βολές. Φορτώσαν τους ψηλούς μας με φάουλ. Κρατήσαμε όσο μπορούσαμε. Στην τρίτη περίοδο είδαμε και τον κ. Πηλοΐδη να μπαίνει στην συνισταμένη των κ.κ. Αναστόπουλου και Παναγιώτου. Τα κριτήρια ήταν διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο τρία σουτ και μέχρι να βρει ρυθμό είχε τη βοήθεια της διαιτησίας. Μετά όταν πήρε τη διαφορά ήταν λογικό η διαιτησία να δώσει δύο τρεις βολές».

Εν συνεχεία, είπε:

Για τον αριθμό των βολών που σουτάρει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα: «Δηλαδή ο Παναθηναϊκός σουτάρει λίγες βολές; Έχετε δει ο Παναθηναϊκός να σουτάρει λιγότερες βολές; Είδα στο προηγούμενο παιχνίδι τον προπονητή (σ..σ εννοεί τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) να διαμαρτύρεται. Πώς το δικαιολογείτε;».

Για ότι το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία και το πώς εξηγεί τις αποφάσεις των διαιτητών: «Φανταστείτε τι έχει να γίνει (σ.σ. σε αυτά που έχουν σημασία)...».

Για την ισορροπία των ομάδων στον αριθμό των βολών και για το αν νιώθει πως προσβάλλει τον Παναθηναϊκό: «Σας είπα πότε άρχισε ο Ολυμπιακός να σουτάρει βολές. Δεν είναι προσβολή. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, τον προπονητή του και τους ανθρώπους του και έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είπα τώρα πως αυτή ήττα είναι θέμα συγκυριών τώρα. Τώρα ήταν θέμα διαιτησίας. Μην μπούμε στη διαδικασία αυτή (με τους αριθμούς). Τα κριτήρια είδα πως δεν ήταν τα ίδια από την αρχή ως το τέλος».

Ακόμη, ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός νομίζω πως εγκλωβίστηκε στην άμυνά μας. Δεν είχε δημιουργία. Είχε 9 ασίστ και 10 λάθη μέσα στην έδρα του. Έχω εξηγήσει πολλές φορές πως είμαστε σε κάμψη επειδή κάποιοι παίκτες είναι επιβαρυμένοι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Έχω κι άλλες απαιτήσεις. Πριν από ένα μήνα από τους 16 παίκτες σε έναν αγώνα είχαμε 9. Αυτοί που ήταν τραυματίες δεν έχουν βρει ρυθμό, π.χ. ο Μιλουτίνοφ δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό, ήταν 1 μήνα έξω. Οι άλλοι που έπαιζαν για αυτόν είναι κουρασμένοι.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια μάς έφεραν αυτό το ντεφορμάρισμα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ. Είδα πως προσπάθησε η ομάδα. Δεν είναι αμελητέα η προσπάθεια, αλλά δεν είναι και αρκετή. Πιστεύω πως η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα και στους τρεις στόχους».

Για την απομάκρυνση του Χρήστου Μαρμαρινού: «Ισχύει. Είναι εσωτερικό θέμα. Δεν είναι πλέον στον Ολυμπιακό».