Βαθμολογία

Παραδέχθηκε και δικά του λάθη ο Γκαρθία

Το πρώτο του στραβοπάτημα από τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έκανε ο Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος δεν μπόρεσε να οδηγήσει τους Πειραιώτες στο διπλό μένοντας το βράδυ της Κυριακής (28/1) στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός στάθηκε στο κακό πρώτο μέρος της ομάδας του και παραδέχτηκε πως έχει και εκείνος μερίδιο ευθύνης σε αυτό, ενώ για τον Φιγκέιρας είπε πως η υπόθεση της μεταγραφής του θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα (29/1). Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Τι ήταν αυτό που έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη;

«Ξεκινήσαμε με ένα λάθος στη στρατηγική μας στο ένα άκρο μας, κάναμε λάθος στους υπολογισμούς μας, δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε μονομαχίες, στο δεύτερο βελτιωθήκαμε πολύ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε αυτό που θέλαμε».

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα με εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Μήπως όμως με τη σημερινή εμφάνιση είσαστε ευχαριστημένοι που φύγατε με το "Χ" και οι εξωγανωιστικοί παράγοντες είναι στη φαντασία σας; (ερώτηση από ρεπόρτερ του Αστέρα Τρίπολης).

«Αυτό θα το γνωρίζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Ξέρω ότι υπάρχει αυτό το εξωαγωνιστικό που λέτε. Γίνεται πολύς λόγος για αυτό. Είμαι καινούριος και δεν έχω σχηματίσει άποψη για αυτό».

Μετά από μία σειρά καλών εμφανίσεων δεν είχατε καλή απόδοση. Πώς το δικαιολογείτε αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός θύμισε ασθένειες του παρελθόντος; Πόσο κακό είναι αυτό το αποτέλεσμα για την πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα;

«Είναι ένα δύσκολο γήπεδο, μία δύσκολη έδρα, έχουμε δει ότι μεγάλες ομάδες έχουν φέρει άσχημα αποτελέσματα όπως η ΑΕΚ. Εμείς πήραμε την ισοπαλία. Στο δεύτερο μέρος νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε την εικόνα που θέλαμε και αυτός είναι ο δρόμος για να συνεχίσουμε».

Επειδή λήγει την Τετάρτη η μεταγραφική περίοδος, θα θέλαμε να μας πείτε πρώτον αν ο Φιγκέιρας σας έχει πει ότι οριστικά θέλει να φύγει για την Μπράγκα και δεύτερον αν περιμένετε κάποια διορθωτική κίνηση στο ρόστερ.

«Ο Φιγκέιρας θα μας πει την απάντησή του αύριο (σήμερα). Τουλάχιστον ελπίζουμε να μας το πει αύριο (σήμερα). Εκείνος θα μας το ανακοινώσει. Μένουν λίγες μέρες, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια βελτίωσης σε πολλές θέσεις. Η ομάδα δεν ήταν όπως στα προηγούμενα ματς που ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όλοι όσοι παίκτες είναι στο ρόστερ θα δίνουν το μάξιμουμ».

Τι έχετε να πείτε για τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήρθε εδώ. Τι μήνυμα θα του στείλετε ενόψει της συνέχειας;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για το βροντερό παρών, ταξίδεψαν έως εδώ για την ομάδα τους. Ήταν ό,τι καλύτερο στο σημερινό ματς. Όλη η ομάδα θα δίνει τα πάντα, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίζουμε πάντα γιατί είναι δύσκολο. Όμως θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για αυτή τη φανέλα για να κάνουμε τον κόσμο ευχαριστημένο».

Με τη σημερινή εμφάνιση του Ολυμπιακού σκέφτεστε να αλλάξετε κάποια πλάνα σας ενόψει ΑΕΚ και Ατρομήτου;

«Είναι αλήθεια πώς η απόδοση πολλών παικτών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και αυτό που πρέπει να αλλάξω είναι να βελτιώσω την απόδοσή τους, δουλεύοντας πάνω στα λάθη που έκαναν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε αγωνιστική είναι διαφορετική. Εμείς θα δουλέψουμε πολύ για να μην επαναλάβουμε τα σημερινά λάθη».